Silivri Belediye Başkanlığı koltuğu o kadar kıymetlidir ki bir oturan ölene kadar yeniden oturabilmenin hayalini kurar.

Son nefesinde bile bu koltuğun hülyalarıyla terk-i dünya edenleri bilir Silivri siyaseti…

Özcan Işıklar da hop oturup hop kalkarak yeniden koltuğa oturabilmenin hesabını yapıyor.

Ancak CHP Genel Merkezi tarafından bir kez daha aday gösterilmeyeceğinin farkında.

Peki ne yapacak?

Dünüre mi gidecek?

Hayır...

Dünürü Muharrem İnce’nin kuracağı partiye gitmeyecektir. Çünkü Silivri’de böyle bir siyasi taban bulunmuyor.

Eğer ki (Selami Değirmenci’nin eski dönemlerinde olduğu gibi) büyük bir kişisel oy potansiyeli bulunsaydı hiç düşünmeden İnce’nin partisine geçerdi. Çünkü o zaman “hangi partiden aday olduğu” sadece bir formalite olarak kalırdı.

Ancak Işıklar’ın kişisel bir tabanı yok…

Kitle partilerinin rüzgârını kullanmak durumunda…

Peki bu durumun farkında olan Işıklar ne yapıyor?

Eski ticari ortağı ve yılların siyaset esnafı Ahmet Refik Bek ile işbirliği yapıyor.

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek ile Özcan Işıklar kafa kafaya vererek; "2024 yerel seçimlerinde Millet İttifakı bahanesiyle CHP’nin Silivri’den belediye başkan adayı çıkartmama kararı alması ve İYİ Parti’nin göstereceği adayın ittifak olarak desteklenmesinin" hesabını yapıyor...

Böylece CHP’den aday gösterilme ihtimali bulunmayan Işıklar, İYİ Parti adayı olarak otomatikman CHP oylarını arkasına alacağını düşünüyor...

Işıklar’ın kadim ticari ortağı Ahmet Refik Bek de bu planı kendisi açısından bir "ticaret projesi" olarak gördüğü için; İYİ Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nı şimdiden Işıklar’ın siyasi menfaatlerine göre dizayn etmeye çalışıyor.

Hatta söylentilere göre; belediye başkanlığı döneminde bir hayli para biriktirmiş olan Işıklar; siyaset esnafı Bek’e parti masrafları için el altından destek de oluyor...

İşte bütün bunlar parti içerisinde bariz bir şekilde hissedildiği için bir grup partili de İlçe Başkanı Bek’e yoğun şekilde tepki gösteriyor.

Tabi bu planı "ticaret projesi" olarak gören başka bir isim daha var…

Kapı arkalarında bütün bu planlar kurulurken; Silivri’de Bulgaristan göçmeni kurnaz bir ablamızın işlettiği yerel gazete de Özcan IşıklarAhmet Refik Bek ortaklığına destek oluyor.

Kurnaz ablamız bu desteğini şimdilik yayınlarıyla “Ahmet Refik Bek’i başarılıymış gibi lanse etmek” şeklinde veriyor ve Özcan Işıklar’ın adını yine “şimdilik” bu işe hiç bulaştırmıyor.

Yarın öbür gün seçim sath-ı mahalline girilirken "CHP’nin Silivri’den aday çıkartmayıp İYİ Parti adayını desteklemesi" gündeme getirildiğinde; kurnaz ablamızın da (aklınca) bu projeyi destekleyecek yayınlar yapması planlanıyor.

Ancak hep söylüyorum ki; bu Bulgaristan göçmeni kurnaz ablamızın gazetesinin iki yüz adet, bilemediniz üç yüz adet okuyucusu var. Ve bunların tamamı da yerel siyasetçiler. Gazetenin; halk nezdinde bir kıymet-i harbiyesi yok...

Silivri’de öyle geniş ve kadim bir yerel medya geleneği vardır ki; bu kurnaz ablamızın yazdıklarının tam tersi ispatlanarak sağır sultanların duyabilecekleri bir şekilde yayın konusu yapılır.

Şimdiye kadar defalarca yapıldığı gibi…

Ne diyelim; bırakalım bu oyunu kurgulayanlar yanlış ata oynamaya devam etsin..

Üç yüz okuyucusu olan sembolik bir gazeteyle Silivri siyasetini dizayn etme şaşkınlığına kalkarsanız; edemezsiniz.

Ettirmeyiz…