Silivri Kavaklı sınırları içerisinde bulunan ve planlarda “üniversite alanı” olarak görünen 172 dönümlük arazi; 3 Aralık 2020 tarih ve 3275 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Ethem Sancak'ın kuzeni Murat Sancak'ın sahibi olduğu Maxicells İlaç Sanayi Anonim Şirketi'ne “münferit yatırım yeri” olarak tahsis edildi.

Bu tahsisten sonra Silivri’de konuyla ilgili olarak farklı görüşler oluştu...

CHP’liler ne dedi:

CHP Silivri İlçe Yönetimi; ilk olarak altına kişisel imza atmaktan imtina ederekCHP Silivri İlçe Örgütü” imzasıyla yazılı bir medya açıklaması yaptı.

Bunun arkasından İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız; önce video kaydı ile arkasından da Halk TV’deki saat 14:00 haber bültenine canlı olarak bağlanarak konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Gerek CHP ilçe yönetimi, gerekse Melih Yıldız özetle; "Silivri’de yapılacak olan yatırımlara karşı olmadıklarını, ancak söz konusu arazinin üniversite alanı olarak ayrıldığını, ilaç şirketi için başka bir yer bulunabileceğini, konunun Silivri yerelinde tartışılmayarak oldu bittiye getirilmek istendiğinin" altını çizdi.

CHP'liler bu tahsis için özetle; Silivri'nin üniversite yapılması için ayrılan alanı, iktidara yakın olan Sancak Ailesi'ne peşkeş çekiliyor vurgusunda bulundu...

Kavaklı Mahallesi’nin ileri gelenleri de; yine "söz konusu arazinin eğitim alanı olarak ayrıldığını, halen spor alanı olarak kullanıldığını, Kavaklı’nın yıllardır bilinen yağlı güreşlerinin bu alanda yapıldığını" belirterek tahsis kararına tepki gösterdi...

Peki AK Partililer ve MHP’liler ne dedi:

AK Parti ve MHP kanadı şimdilik konuya sessiz kaldı…

Fakat her iki tarafla da yapmış olduğum temaslarda; "Silivri ilçesinin oldukça geniş bir arazi yapısının bulunduğu, eğitim ve spor için Silivri’de her zaman yer bulunabileceği, bu yatırım için 4.5 milyar TL gibi çok büyük bir miktardan bahsedildiği, bunun Silivri tarihindeki en büyük yatırım olduğu, en azından ilçedeki istihdama çok büyük katkı sağlayacağı" düşüncelerinin hakim olduğunu gözlemledim.

Gerek AK Parti, gerekse MHP ilçe yöneticilerinde; açıklama yapmak için öncesinde ayrıntılı bilgi edinmek gerektiği noktasında bir düşünce hakim.

Peki Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz bu konuda ne düşünüyor?

Dün kendisiyle telefonda konuştum. Yarınki meclis toplantısından sonra bu konudaki düşüncelerini açıklayacağını, ancak "meseleye şimdiden önyargılı bakmamak gerektiğini" söyledi.

Önümüzdeki günlerde bu tartışmanın devam edeceğini ve AK Partililer’in CHP’lileri “istemezükçü” olmakla suçlayacağını, CHP’lilerin de; "Sancak Ailesi’nin bu dönemin en torpilli gruplarından biri olduğu, Silivri’deki arazinin 'yatırım' kisvesi altında bu ailenin şirketine peşkeş çekileceği" düşüncesinde ısrarcı olacağı görülüyor...

Bu tahsis; Silivri yerel gündeminin önümüzdeki aylardaki en önemli siyaset konularından birini oluşturacak gibi gözüküyor…