Türkiye’de siyaset kelime cambazlıkları üzerine yapılıyor…

En iyi yalan söyleyebilen siyasetçi halkı gözünde en başarılı isim haline gelebiliyor.

Ve tabi Silivrili siyasetçiler de artık Ankara’daki profesyonel siyasetçiler gibi bu kelime oyunlarını öğrenmeye başladı.

Şimdi size Silivri’den sıcak bir örnek verelim.

İYİ Parti Silivri ilçe binasında şehit haberinin geldiği akşam yaşanan doğum günü kutlamasını ve bunun arkasından özür dilemek yerine kelime cambazlıklarıyla kıvırmaya çalışılmasının ayrıntılı bir şekilde analizini yapalım…

Askerlerimizin şehit düştüğü; 04 Mart Perşembe günü saat 18:30 sularında TV’lerden ve internet haber sitelerinden duyurulmaya başlandı.

Saat tam 18:49’da İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun twitter hesabından başsağlığı mesajı paylaşıldı.

İl Başkanı Kavuncu, aynı saatlerde Silivri’ye geldi.

Kavuncu; İYİ Parti binasının önünde ilçe başkanı Ahmet Refik Bek ile partililer tarafından meşaleler ve alkışlarla karşılandı.

Parti binasında konuşmalar yapıldı ve yeni üyelere rozet takıldı.

Elbette konuşmalar sırasında şehitlerimizden de bahsedildi…

Partinin gençlik kollarından bir kızımız İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da şiir şeklinde okudu…

İl Başkanı Kavuncu parti binasındayken; ilçe başkanı Ahmet Refik Bek, Kavuncu ve bazı partililer tarafından doğum günü pastası kesildi...

Bu pasta kesme seremonisinin fotoğrafları bizzat İlçe Başkanı Bek tarafından facebook üzerinden paylaşıldı...

Ben de ertesi gün bunu fark ederek kendi şahsi facebook hesabımdan “Dün akşam 11 şehit verdik. İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek ise parti binasında il başkanı Buğra Kavuncu ile birlikte pasta keserek doğum günü kutladı...” şeklinde bir paylaşım yaptım. (Sadece paylaşım yaptım, supersilivri.com’da fotoğraf ve haber yayımlamadım)

Benim yapmış olduğum bu paylaşımdan 1 saat kadar sonra olay ulusal medyaya yansıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öz teyzesinin oğlu olan gazeteci ağabeyimiz Cengiz Er’e ait superhaber.tv adlı site olayı haber olarak yayımladı.

Şimdi bundan sonra Ahmet Refik Bek'in “Kelime Cambazlıkları Festivali” de başladı…

Refik Bek, kendi sosyal medya hesabından “Kamuoyunun dikkatine” başlığı altında yaptığı paylaşımda; “İki saat süren bütün programın içinden cımbızla 5 dakikalık pasta kesme olayını alıp, şehitlerimiz üzerinden İYİ Parti ailesine alçakça saldıranlar her zaman olduğu gibi attıkları yalan ve iftiralarının altında ezileceklerdir” cümlesini ve buna benzer bir yığın cümle kullandı.

Şimdi soruyorum; bu cümlenin içerisinde bir İTİRAF var mı?

Kutlama pastası kesilmesini “5 dakikalık pasta kesme olayı” şeklinde itiraf etmiş mi?

Etmiş…

Peki o zaman benim yapmış olduğum paylaşımın neresi “iftira” (!) oluyor?

Devam ediyorum; Refik Bek, paylaşımının devamında “şehit haberini pasta kestikten sonra öğrendiklerini” iddia ediyor. Oysaki bizzat kendisi aynı gün saat 23:19’da kendi facebook hesabından taziye mesajı paylaşıyor ve 00:07’de yani taziye mesajından 48 dakika sonra da doğum günü fotoğraflarını paylaşıyor.

Yani şehitleri bile bile doğum günü fotoğraflarını paylaşmakta bir sakınca görmüyor…

Ve bu olay medyaya yansıyınca da “vay efendim iftiracılar vay efendim bilmem neler”…şeklinde kelime cambazlığı yapmak yolunu tercih ediyor.

Demek ki insanları ahmak zannediyor...