Silivri Belediyesi önceki dönem Başkanı Volkan Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılmaz, mesajında şu ifadeleri kullandı:

19 Mayıs 1919’da Türk milletinin makûs talihi muzaffer bir rotaya çevrilmiş, aziz vatanımızın üstüne sinmiş çaresizlik, stratejik bir diriliş hamlesiyle silinip atılmıştır.

Belediye meclisi toplanıyor
Belediye meclisi toplanıyor
İçeriği Görüntüle

İstanbul’dan Samsun’a doğru ilerleyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını taşıyan Bandırma Vapuru; inancın, iradenin, milletin istikbal özleminin Karadeniz’in dalgalarıyla kıyılara taşınan kutlu bir umut sembolü olmuştur.

Bu yolculuk, bir milletin istiklal seferberliğinin ilk adımı, sönmeyecek bir meşalenin tutuşturulduğu andır. Samsun’a atılan o ilk adım; karanlığı yırtan aydınlığın, yılgınlığa başkaldıran ahlakın, yenilgiyi reddeden aklın, ümitsizliğe set çeken kalbin, teslimiyeti elinin tersiyle iten cesaretin simgesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözleriyle Türk milletinin tarih boyunca sergilediği yüksek iradeye güvenmiştir. Kurtuluşu sadece askerî olarak görmemiş; aynı zamanda fikirde, ahlakta ve karakterde olduğunu vurgulamıştır. İşte bu anlayışla Milli Mücadele başlamış, imkânsız gibi görünen bir zafer, halkın topyekûn seferberliğiyle mümkün kılınmıştır.

Bugün, 19 Mayıs’ın üzerinden bir asırdan fazla zaman geçmiştir. Ancak o gün yakılan ateş, hâlâ milletimizin yolunu aydınlatmakta, Türk milletini büyük ülkülere doğru taşımaktadır.
Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılıyla birlikte ortaya konan Türk ve Türkiye Yüzyılı anlayışı; bir kalkınma vizyonundan çok daha öte anlamlar ifade etmekle birlikte, esasında kadim değerlerimizin çağdaş bir yorumudur.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen Türk ve Türkiye Yüzyılı vizyonu, içinden çıktığı coğrafyanın tarihini bilen, insanlık onurunu önceleyen, barışı ve kardeşliği ilke edinmiş bir anlayışı temsil etmektedir. Bölgesel Güç Türkiye ve Lider Ülke Türkiye hedefleri de bu anlayışın, sahada ve masada güçlü, ilkeli ve adil bir devlet duruşuyla birleşmesidir.

Her 19 Mayıslar, bizlere sadece bir tarihi değil; bir dirilişi, bir uyanışı, milletçe yeniden doğrulmayı hatırlatmaktadır. Dünyada ve ülkemizin çevresinde yaşanan gelişmeleri dikkatle takip ettiğimizde bugün bizlere düşen görev; bu ruhu yaşatmak, Türkiye’yi barışın, kardeşliğin ve adaletin sembolü olarak ilelebet yüceltmektir.

Hedeflerin istikameti, akıbeti, ülkesinin ve milletinin değerleriyle yetişen ve Cumhuriyetin kazanımlarını kendisine kılavuz edinen bir nesille mümkündür. Bütün bu hedeflere ulaşmada asıl gücümüz gençliğimizdir. Zira gençlik; geleceği kuracak iradenin taşıyıcısı, zamanın ruhuna uygun değişimin öncüsü ve umudun kaynağıdır.

Biliyor ve inanıyoruz ki bugünün gençleri; milletimizin geçmişte yazdığı kahramanlık destanlarını sadece hatırlamakla kalmıyor, aynı zamanda onları yeni zaferlerle taçlandırmaya hazırlanıyor.
Bu bağlamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir” sözleriyle Türkiye Cumhuriyetini emanet ettiği gençlerimiz; Lider Ülke Türkiye ve Bölgesel Güç Türkiye’nin koruyucuları ve taşıyıcıları olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, Aziz Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum.