Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 56 gün önce kendisine isabet eden serseri kurşunla yaralanan ve hastanede tedavi edilen 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş’u ziyaret etti. Tekin, bu kadar zamandır failin bulunamamasının emniyet için büyük bir eksiklik olduğunu belirtti. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi edilen Ahmet Emre Çavuş’u tedavi gördüğü hastanede CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ziyaret etti. Tekin, Çavuş’un ailesinden bilgi aldı. 

Oğlu Bülent Çavuş’un 56 gündür hastanede bulunduğunu ve elini kolunu oynatamadan yatakta bir damla suya muhtaç olduğunu belirten Anne Zeynep Çavuş, “Ancak, benim oğlumu bu hale getiren kişi elini kolunu sallayarak geziyor. Emre buradan fizik tedaviye gidecek. Emre'nin toparlanması tamamen fizik tedaviye bağlı. Maalesef hiçbir cerrahi operasyon yapılamıyor. Hasar büyük olduğu için yapılamıyor.” dedi. 


"OLAYIN FAİLİNİN BULUNAMAMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"


Bu kadar zamandır olayın faillerinin bulunamamasının düşündürücü olduğunu belirten CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Buraya her gün ifade almak için polis geliyor. Bunun dışında, özellikle olayın işlendiği bölgeye baktığınızda çeşitli iş yerlerinin kameraları var. Bütün bu kameralara rağmen bu olayı işleyen insanı bulamamak büyük bir eksikliktir. Bu konuda İstanbul Emniyet Müdürü'nü ve İstanbul Vali'sini göreve davet ediyorum. Yoksul bir ailenin çocuğu değil, zengin bir ailenin çocuğu olsaydı herhalde 50 gün süre içerisinde bu muammada kalmamış olurdu.” diye konuştu. 

Vurulan Ahmet Emre’nin ömür boyu annesinin bakımına muhtaç hale geldiğini dile getiren Tekin, “Yani her ne kadar fizik tedavi görmüş olsa da, ailenin hiç bir sosyal güvencesi yok. Sosyal devletin burada olmadığını da çok net bir şekilde görüyoruz. Şunu altını çizerek söylemek istiyorum. Bu tabi sadece bizim çocuğumuza işlenmiş bir cinayet değildir. Maalesef bu ülkenin milletvekilleri çifter silahla dolaşırsa sokaktaki insanların silahsız olmasını düşünmek mümkün değildir. Emre'nin yaşadığı olayı bir başka yurttaşımızın çocuğunun yaşamaması için öncelikle yapmamız gereken başta milletvekili olarak bizim hepimizin silahları toprağa gömmemiz. Milletin temsilcileri silahla dolaşırsa sokaktaki serserilere ‘Siz niye silahla dolaşıyorsunuz?’ deme şansınız olmaz.” ifadelerini kullandı. 


EMNİYETİN "BİZİM DE CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK" İDDİASI…


Ahmet Emre’nin vurulduğu sırada vatandaşların polisi telefonla hemen aradığını, emniyetin de “Bizim can güvenliğimiz yok, gelemeyiz.” Diye yanıt verdiğini anlatan Baba Çavuş, “Olaydan 2 gün sonra olay yeri incelemesi yapıldı. Ama hiç bir şey çıkmadı. Çünkü her gün o sokakları çöpçüler süpürüyor.” dedi. 

Soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Tekin ise, “Güvenliğimizden sorumlu emniyet mensupları ‘Bizim güvenlik sorunumuz var.’ diyorsa o zaman ‘Vatandaşı Allah korusun.’ diyoruz.” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim