Demokratik Sol Parti Silivri İlçe Başkanı ve aynı zamanda Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Dertop, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

DSP olarak Türkiye genelinde seçimlere gireceklerini ve her il, ilçede aday göstereceklerini anlatan Dertop, DSP’nin umut kapısı olduğunu ifade ederek, “Ülkemiz ağır ekonomik bunalımdan geçiyor. İnsanlar ciddi sıkıntılar içerisinde. Siyaset tıkanmış durumda. İktidar ülkeyi iyi yönetemiyor, muhalefet de iyi bir muhalefet yapamıyor. Ülkemizin bulunduğu durumdan çıkış yolu DSP’dir” dedi.

“İTTİFAKLAR FAYDA GETİRMEYECEK”

 

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın işbirliğini eleştiren Dertop, “Biz eskiden PKK terör ile ülkemizi bölecek diye düşünürken, Ankara’da siyasi olarak ülkeyi ikiye böldüler” dedi. Dertop, bu ittifakların kalıcı olmadığını ve Türkiye’ye hiçbir fayda getirmeyeceğine inandığını söyledi.
Silivri Belediyesi ve İBB’nin çalışmalarını eleştiren Dertop, “Hiç kimse çalışmıyor. İlçe belediye başkanı verilen sözleri tutmuyor. İBB, elindeki gücü Silivri’ye harcamıyor” diye konuştu. “Halkın sorunlarını yerel yönetim çözemiyorsa genel yönetimle işbirliği yapması lazım” diyen Dertop, şöyle devam etti: “Yerel yönetimlerde başkan adayları 1.meclis üyesi olarak meclise girmeliler, vaat ettikleri projeleri hayata geçirmeliler. Başkan adayı seçilemiyor, ama listesindekiler meclis üyesi oluyor, vaatler havada kalıyor. Burada bir mantıksızlık var. Türkiye’de önce bu çözüme kavuşturulmalı.”

GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ İSİMLER VAR


Belediye başkan adayının kim olacağı sorulması üzerine, “Partimizden herkes aday olabilir. Çalışmalarımız devam ediyor. Görüştüğümüz kişiler var” dedi.

Editör: TE Bilişim