AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Bayram Üstündağ, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nuray Albayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri,  İBB ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile Mart Ayı Ortaköy Mahallesi Danışma Meclisi 03.04.2015 Cuma Günü AK Partililerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Danışma Meclisine ev sahipliği yapan Ortaköy Mahalle Başkanı Tufan Ercin programın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Ardından Ortaköy Mahalle Sorumlusu Sali Usta bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.


Belediye Meclis ne şaka yapma ne de dalga geçme yeridir.


Sonrasında mikrofona davet edilen Belediye Meclis Üyesi Mutlu Bozoğlu konuşmasında; “ Belediyenin özellikle Ortaköy’de yapmış olduğu yanlışlara değinmek istiyorum. Buradaki caminin deprem hasarlı olması hasabiyle yerinin değiştirilmesi adına, PTT dediğimiz bölgeye taşınması ile alakalı söz verilmişti. Bizde bu konunun takipçisi olduk, meclise de geldiğinde onaylanması sürecinde şöyle bir yol izledik. Yapsın, teslim etsin ondan sonra eski caminin yerini yıksın dedik. Verdikleri sözü unutarak meydan düzenleme adına, gitti buraya düğün salonu yaptı. Ortaköylülerin caminin meydanda kalmasını isteme sebebi ile dedik ki düğün salonunun olduğu yere camiyi yapın lakin her zamanki gibi altı dolu olmayan boş sözlerle cami yapacağız dedi ve gitti. Sonra çıktı arsa satacağız Ortaköy’den dedi. 7 trilyon değerinde bir arsayı satışa çıkardı. Bizim ve kendi grubunun içerisinden olan kişilerin itirazları sonrasında kimin hain olduğunu görmek için bu satışı meclise getirdim dedi. Belediye Meclisi ne şaka yapma ne de dalga geçme yeridir.


Aynı zamanda bugün aldığım bir haberde size sürpriz mahiyetinde olsun diye buradan duyurmak istiyorum. Selimpaşa Ortaköy arasında bir yaya kaldırımı sorunumuz var. Yolun üzerinde yayaların yürümesi ve araçların kaza riski yüksek olan bir durum söz konusuydu. Bu konu ile alakalı Yol Bakım Müdürü ve İlçe Başkanımızın girişimleriyle 10 gün içerisinde yaya kaldırımı çalışmasının başlayacağının haberini aldık” dedi.


Sürekli bir çalışma içindeyiz.

Son olarak konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edilen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral gerçekleştirdiği konuşmasında; “ Burada Ortaköy Teşkilatında dolayısıyla Silivri Teşkilatımız'ın, AK Partinin kurulduğu günden bugüne emek veren, gönül veren, AK Parti ipini göğüsleyen tüm dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum.

Biz geldiğimiz hiçbir noktayı yeterli bulmuyoruz, hep daha ilerisi için çalışıyoruz. Neden mi, nedenini birkaç gün önce yine yaşadık. Ben buradan Şehit Savcımıza tekrardan Allah’tan rahmet, Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Artık herkesin ipliğinin pazara çıktığı an bu andır. Ortada bir terör olayı var ve buna terör olayı demeyen birileri var.

Bizim tek amacımız fitne yapmadan hizmet etmek ve Ülkemizi, Silivri’mizi daha iyi yerlere getirmektir. İBB ve Belediye Meclis Üyelerimiz burada biz haftanın üç günü İstanbul Büyükşehir Belediyesindeyiz neden, Konutlara köprü yapılsın, İETT gelsin, Selimpaşa’da ki İmam Hatip Okulunun bulunduğu yere üst geçit yapılsın, İSMEK binası bitsin, itfaiye çalışmaları bitsin, arıtmalar tamamlansın, dereyi ıslah ettirelim. Sürekli bir çalışma içindeyiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri Belediyesi’nden çok daha fazla hizmet veriyor Silivri’ye.

Biz teşkilatlar olarak hizmet odaklı çalışıyoruz ve hangi mahallemize gitsek bize iletilen sorunlar ve eksiklerin geneli yerel belediyenin yapması gereken işler. Belediyenin görev alanına İBB giremez. İBB’nin burada ara yol yapmasının imkanı yok. Bana her defasında söylenen şu, başkanım Silivri Belediyesinin hizmet yapmasını İBB engelliyormuş ya da bütçe sağlamıyormuş ki belediye hizmet yapsın. Büyükşehir bu konumda para veren bir kurum değildir. Alt yapı, ana yollar, kıyı şeritleri ve temel hizmetler Büyükşehir’e geri kalan ilçe hizmetleri yerel belediyeye aittir.

 Bu gidişatın bir sonu var, bir sonu olacak.

Yerel belediye borcu olmadığı takdir de, İller Bankasından bütçesine göre kredi alabilir ama bunu Silivri Belediyesi yapamıyor çünkü borç batağının içinde. Bugün Silivri Belediyesinin Silkent araçlarına haciz konuldu. Borç ödeyeceğim diyerek Silivri’nin yarısını sattılar. Bize pazar yeri yapacağım, kültür merkezi yapacağım, bu parayı hizmet için kullanacağım de o zaman sat, biz varız. Silivri’nin eksiklerini giderme noktasında yapılacak bir şey varsa hep birlikte yapalım ama tek dediği şu SGK borçlarını ödeyeceğim. Bu gidişatın bir sonu var, bir sonu olacak. Bizim tek yapmamız gereken şey çalışmak, böylelikle Allah’ın izniyle seçimlerden alnımızın akı ile çıkacağız. Ben teşkilatıma güveniyorum, inanıyorum, Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Ortaköy Mahallesi Danışma Meclisi katılımcıların görüş öneri ve sorularının da cevaplanmasının ardından son buldu.















 

 

Editör: TE Bilişim