Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Silivri İlçe Başkanı Berker Esen arasındaki İBB polemiği devam ediyor.

MHP'li Yalçın'ın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Silivri'ye verdiği bazı sözleri tutmadığı şeklindeki eleştirisine CHP'li Esen yazılı bir basın açıklamasıyla cevap verdi.

MHP'li Yalçın da Esen'in cevabı üzerine ikinci bir basın açıklaması yaptı.

Yalçın, basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Değerli Silivrili hemşerilerimiz, sizlere karşı olan sorumluluğumuz gereği, vaat edilen hizmetlerin hangi aşamada olduğunu takip etmek ve sorgulamak temel görevlerimiz arasındadır.

Bu sebeple Silivri köylüsünden süt alımı yapacaklarını birkaç ay önce açıklayan İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun söylemlerini hatırlatarak, CHP İlçe Başkanına İBB’nin Silivri’nin hangi köylerinden ve hangi köylüden düzenli olarak süt aldığını sorgulamaktayız.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen, yaptığı açıklama ile ‘Büyükçavuşlu, Beyciler, Çayırdere ve Bekirli olmak üzere 4 mahalleden alındığını’ söylemiş, ancak sorularımıza tam olarak yanıt verememiştir.

Bir başka sorguladığımız konu, yine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, 'Çiftçilere fide, gübre, ilaç ihtiyacını biz sağlayacağız. Alım garantisi vereceğiz’ sözleri olmuştur.

Silivri’de 750 bin fide dağıttığını belirten CHP İlçe Başkanı, sorduklarımıza kaçamak cevaplar vererek gerçeklerle yüzleşmeye cesaret edememiştir. Silivri üreticisine verilen sözlere açıklık getirmek yerine, laf ebeliği yapmaktan öteye gitmeyen ifadeler kullanmıştır.

iddia ettikleri 750 bin fide dağıtımında adalet ve eşitlik durumu kuşkulu olsa bile, üreticilerimize fide ulaşmasına aracılık eden CHP İlçe Başkanlığına teşekkür ederiz.

Silivri halkı için taş üstüne taş koyana teşekkür etmeyi, ama yalan söyleyerek kandıranlara da gereken cevabı vermeyi iyi biliriz!

Süt alımıyla ilgili 4 mahalle açıklanmış, ama bu mahalleden hangi köylümüzden süt alındığı açıklanamamıştır. Bu yüzden sorularımızın cevapları yetersiz, gerçeklerden kaçıp kamuoyunun dikkatini başka yöne çekme çabaları yersizdir.

CHP İlçe Başkanı ciddi bir boşluk içerisindedir.

CHP İlçe Başkanı riskli bir oyun peşindedir.

‘750 bin fide dağıttık’ demekteler ama fideyle birlikte söz verdikleri damlama sulama, gübre, ilaç ve ziraat mühendisi desteği sözünü tutmamaktadırlar. Fidelerden elde edilen ürünlere alım garantisi veriyorlar, gel gör ki bu sözlerini de yerine getirmiyorlar. Biz bu sorulara cevap aramaktayız.

Silivri Belediyesi’nin hangi köylümüze ne kadar destek verdiği kayıtlı olup, isim isim bellidir. Aynı şeffaflık, eşitlik ve hesap verilebilirliğin İBB’nin yaptığı ya da yaptığını iddia ettiği iş ve hizmetlerde de olması istek ve temennimizdir.

Kıymetli Silivrililer…

Söz verip yerine getirmeyene ne denir, milletimiz çok iyi bilmektedir.

CHP İlçe Başkanına yalan siyasetle değil, ciddi siyasetle halkın karşısına çıkmayı tavsiye ediyoruz.

Silivri halkını kandırmaktan vazgeçmelerini öneriyoruz.

Gelinen şu noktada görüyoruz ki, CHP Silivri İlçe Başkanının kalbi köylüye yabancıdır. Köylünün ne istediğini, beklenti ve temennilerinin ne olduğunun farkında değildir.

CHP’nin 31 Mart 2019 tarihinden beri yaşadığı şuur kaybı etkilerini devam ettirmektedir. Bu durum, verdikleri sözleri yerine getirmediklerinden açıkça anlaşılmaktadır.

Çok şükür ki Silivri emin ellerdedir. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleriyle, Silivri’de şuursuz yönetim anlayışına son verilmiş, halkımızın takdirleriyle yeni bir döneme perde açmıştır.

Silivri huzura kavuşmuştur. Silivri hizmetle buluşmaya başlamıştır.

Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın çiftçiye ve üreticiye yönelik samimi ve gerçek destekleri gün gibi ortadadır. Silivri Köy Pazarı projesi, 600 çiftçiye 120 ton ücretsiz tohumluk arpa desteği, hayvancılıkla uğraşan ihtiyaç sahibi 100 köylüye 5000 adet balya saman desteği, köy yollarında kurulan küçük pazarlar, samimi projelerinden bazılarıdır.

CHP İlçe Başkanına hatırlatmak isteriz ki, alım garantisi verip almadıkları, köylüye dağıttıkları fidelerden elde edilen ürünler satılabilsin diye, Silivri Belediyemiz yaklaşık 100 noktada satış tezgâhı yaparak üreticilere hediye etmiştir.

Mini Pazar’ söylemlerinden anlaşıldığı üzere, Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz’ın projelerinin örnek alınması, umuyoruz ki kaybolan şuurlarının yerine gelmesine yardımcı olacaktır.

Bizler her zaman Silivri halkının menfaatlerine göre hareket eden ve o yönde kararlar alıp uygulayan bir siyasi partiyiz.

Bundan sonra da aynısı olacaktır. Büyükşehir’in vaatlerinin takipçisi olacağız, Silivri halkının kandırılmasına ve oyalanmasına müsaade etmeyeceğiz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Zafer YALÇIN

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silivri İlçe Başkanı

Editör: TE Bilişim