Silivri Sanayiciler ve İşadamları Derneği (SİAD) Başkanı hakan Kocabaş, yazılı bir açıklama yaparak, Belediye Başkanı özcan Işıklar ile birlikte fabrikaları dolaşmasıyla ilgili yapılan polemiğe katıldı. 

Kocabaş'ın yazılı açıklaması şu şekilde:

 

Gerek basınımız ile yaptığımız sohbet toplantımızda, gerekse yazılı basınımızda çıkan haberlerde; bir takım bilgi ve haber kirliliğinin oluştuğunu gördüğümden, kamuoyunu bu yönde aydınlatmam gerektiğini düşünüyorum.

Ve yazıma da Mevlana’nın sözleriyle giriş yapmak istiyorum:

DOSTLUK İLLA YAN YANA, DİZ DİZE OLMAK DEĞİLDİR…

ASIL CAN CANA, KALP KALBE OLMAKTIR…..

Biz diz dize olduğumuzla da, uzakta olduğumuzu düşündüğünüzde de kalp kalbeyiz sevgili dostlar. Çünkü hepimizin ortak amacı güzel bir Silivri’de yaşamak, büyük bir aile olabilmek.

Bu ailenin bir parçası olan Silivri SİAD’ta, Meyva veren ağaç olma çabalarını karşılıksız sürdürürken, üzerine taşlar atılacağını hesap etmemiş bir kuruluş değildir, takdir edeceğiniz gibi.

Bizim doğrularımız, ülkemizin doğrularıdır. Bu doğruları da başkanlığım süresince yapacağımdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Belediye Başkanımız Sn.Özcan Işıklar ile üyelerimizi ziyaret ediyoruz.Bunu üçüncü şahısların iradesi ile değil, kendi irademizle yapıyoruz. Ve her üyem de, bu ziyaretlerden tıpkı benim ve yönetim kurulumun duyduğu mutluluğu ve gururu duyuyor.

Silivri SİAD hiçbir zaman bu benim projem diye ortaya çıkacak basitliğe ve sıradanlığa alet olmaz. Projenin kimin olduğu değil topluma, insanlara faydası önemlidir. Bizim üyelerimiz bu ziyaretlerden mutlu olduğuna göre, bizim için sonuç alınmıştır.

Ben ve benim yönetim kurulum egolarını yenmiş insanlardan oluşmuştur. Biz bu tip anlayışa lafügüzaf diye bakarız. Halisane ve safiyane düşüncemiz ve desteğimiz Silivri için yapılacakların yanı başında olmaktır.

29.Ocak.2015 Perşembe günü yaptığımız toplantıya katılan basın mensubu arkadaşlarımız da; kamuoyunda Silivri SİAD’a karşı yakıştırılan tarafsızlık algısını dile getirerek, derneğimizin doğru yolda olduğu perspektifini çizmişlerdir. Onların ağzından bunu duymaktan hem mutluluk, hem de onur duydum.

Yazım herhangi bir köşe yazısına veya habere cevap diye algılamamalıdır. Ama yazılanlara açıklık getirmem de gayet normal olacaktır kanaatindeyim.

Belediye Başkanımız Sn.Özcan Işıklar’ın mahalle toplantılarını olağan karşılamak ne kadar normal ise, bölgesinde bulunan sanayicileri de gezmesi en az onun kadar normaldir. Bizler Silivri’de yaşayan vatandaşlar değilmiyiz?

Ama sanayiciye hala ortaçağ zihniyeti ile yaklaşan sorgulamaların da olması bizleri hayrete düşürmektedir. Ne dediğimizi, ne yaptığımızı, ne düşündüğümüzü ancak bizlerle irtibata geçerseniz öğrenebilirsiniz.

Ödediğimiz elektrik faturasından, aldığımız araca, sattığımız mala kadar yapılan kesintileri, emlak vergisini ne için veriyoruz? Normal vatandaş asfalt isterken, sanayici asfalt isteyemeyecek mi? Tarlanın ortasına yapılmış olan yazlık eve; asfalt diye haber yaparken, sanayicinin gasp edilen hakları yazılmayacak mı?

Toplumun ortak menfaatlerine sahip çıkarken, hep ötelenen ayrım yapılan; sanayici olmamalıdır. Sanayici ve işadamı onlarca, yüzlerce çalışanı ile savaş verirken, hesabını bilseydi batmazdı söylemiyle karşı karşıya getirilmemelidir.

Kişisel menfaatleri ortaya koyarken her kesin bir etiği olmalıdır. Bu etiği de hem kendi için, hem de temsil ettikleri için sahiplenmelidir. Unutulmamalıdır ki her şeyden bir menfaat ummak, ancak hastalıklı ruhların yapısında vardır.

Şunu da eklemeliyim ki Silivri’nin menfaatine olan projelerin hiçbirinde; profesyonel destek almadan ve bizler de hiçbir menfaat beklemeden çalışmalar yapıyoruz. İster iktidar, ister muhalefet kanadından gelen çalışmaların hepsinin içinde olmak gibi bir misyonla çalışmalarımızı sürdürsek te, kamuoyu tarafından bilinmelidir ki Silivri SİAD bundan böyle üyelerinin menfaatleri doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları ve siyasi partiler ile ilişkilerini sürdürecek, sosyal sorumluluk projelerinde yer almayarak, derneğin asıl yükümlü olduğu işleri yürütecektir.

Bizim kamuoyunun gözü önünde olmak gibi bir derdimiz yok. Basınımızla birlikte olmak isteyişimizin sebebi de; çok daha geniş bir perspektiften olayları süzme bilgi ve becerilerinin olduğunu düşünmektir. Bu bilgilerini derneğimiz, Silivri’miz adına nasıl değerlendiririz düşüncesidir, amacımız.

Herkes dinlediğinden, duyduğundan, okuduğundan ve yazdığından ayrı anlamlar çıkarabilir, bu normal de olabilir. Ama şunu bir kez daha söylüyorum ki; Silivri SİAD’ın herkese kapısı açıktır. Bizler toplumumuzla iç içe yaşayan insanlarız.

Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Milletvekilimiz, Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız, Kurum Müdürlerimiz, Siyasi Parti Başkanlarımız, yani devletimizi, yönetimimizi temsil edenlerimiz; kim olursa olsun hepsini mutlulukla ve onurla misafir etmek isteriz. Hem de bunu iki elimiz kanda deyimi ile adlandıracağımız anlarda dahi yaparız. Çünkü hiçbir millette olmayan ananelerimiz, bizlerin genetik şifrelerine işlemiş . Bunlardan birini reddedebileceğimizi düşünmek, hangi aklı- selimin düşüncesine sığar, bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Kısaca; biz bildiğimiz yolda, kimsenin ne dediğine bakmadan; Türkiye’nin, Silivri’nin ve üyelerimizin menfaatine gördüğümüz sorumlulukların bilincinde ve içinde olacağız.

Bunda da kimse ne art niyet, ne bir hesap çıkarsın.

Tüm kamuoyumuza saygıyla duyururum.

 

Hakan KOCABAŞ

Silivri SİAD

Yönetim Kurulu Başkanı

 

Editör: TE Bilişim