İçişleri Bakanlığı genelgesiyle Silivri Kaymakamlığı tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu hizmet vermeye başladı. Silivri Belediyesi ve Türk Kızılay’ının destekleriyle bugün 65 yaş ve üzeri, evinde tek başına yaşayan veya kronik rahatsızlığı bulunan çok sayıda vatandaşın ihtiyacı karşılandı. Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşların hiçbir mağduriyet yaşamaması amacıyla kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamındaki süre içerisinde yardım faaliyetlerini sürdürecek. 

HANELERE TESLİM EDİLDİ

Silivri Kızılay Şube Başkanlığı tarafından Silivri Belediyesine gönderilen ton balığı, kavurma, diş macunu, diş fırçası ve şampuan gibi ürünlere Silivri Gıda Bankasından temel gıda malzemeleri de eklenerek, yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan kişilere Silivri Belediyesi ekipleri tarafından teslim edildi.

YILMAZ: “SİZ YETERKİ EVİNİZDE KALIN”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yapılan hizmetler hakkında bilgi vererek, “Silivri Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan hiçbir vatandaşımızın salgından etkilenmemesi adına çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Özellikle sokağa çıkmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın yanı sıra kronik hastalığı bulunan hemşerilerimizin mağduriyet yaşamaması için ayrı bir gayret içerisindeyiz. Bu kapsamda Silivri Kaymakamımız Sayın Ali Partal’ın başkanlığında oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’ ile koordinasyon halindeyiz. Bugün ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bazı yardımlar yapıldı. Türk Kızılay’ı Silivri Şubesi’ne vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 65 yaş ve üstü olan kıymetli büyüklerimize ve kronik hastalıkları olan hemşerilerimiz siz yeter ki evlerinizde kalın. Herhangi bir mağduriyet yaşamamanız adına her türlü önlemi alıyor ve gerekli çalışmayı yapıyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim