Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, yaptığı yazılı açıklama ile salgın döneminde Seymen'de bulunan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSTAÇ bünyesinde faaliyet gösteren çöp tesisinin oluşturduğu tehlikeye bir kez daha dikkat çekti.

Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Yaz aylarında Silivri çöplüğünün çevreye yaydığı pis koku ve mikroplar nedeniyle “Koronavirüs 19 Silivri ve köylerinde artış gösterir mi?” diye kaygılanmamak elde değil. İstanbul'un Avrupa Yakasının tüm çöpleri ve evsel atıklarını Seymen mahallesinde bulunan orman içindeki çöp döküm yerine getiriliyor.  Burada 250 dönümlük bir alana düzeli depolama adı altında Avrupa Yakasının tüm çöpleri dökülüyor. Bölgeye her gün 100'lerce tır kamyonlarıyla gelen çöplerin kokusu yazın havaların ısınmasıyla 30 km çevre alana yayılıyor. Bu sorun birçok hastalıklara gebe. Yaz aylarında Korona 19 virüsünün bölgemiz çok yoğun artış kaydedeceği görülmekte. Bunun önlenmesi için söz konusu mikrop yuvası ile ilgili bir an önce gerekli önlemlerin alınmasını, çöplüğün ıslah edilmesini talep ediyoruz. . .

Çöp döküm alanından çıkan metan gazı atmosfere salıyor bu da bölgeden kaynaklı ayrı bir çevre sorunu…                                            

Binlerce martı ve diğer kuşların alanda çöpleri yediği ve ciddi şekilde kuş ölümleri görüldüğü söyleniyor...                                                                                       

Yetkilileri; Sağlık Bakanlığı, İstanbul İl Çevre Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Silivri Belediyesi'ni göreve davet ediyoruz.”    

Editör: TE Bilişim