Cengiz Kurtoğlu, Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından. Kendisi gerçekten de yaşayan bir efsane… Bu çapta bir sanatçının Silivri’de ikamet ediyor olması ve yerel basın olarak kendisiyle şimdiye kadar diyalog kurmayışımız bizim ayıbımızdı… Ortaköy Börek Festivali’nde sahne aldıktan sonra tanışmak ve röportaj yapmak istedim. Bu konuda yardımcı olan değerli arkadaşlarım Samet Özmen, Cihan Mutluol ve Umut Demiral'a da ayrıca teşekkür ediyorum.

 CEM GÜNER: Aslında uzun zamandır Silivri sınırları içerisinde ikamet ettiğiniz biliyorduk ancak Silivri halkı ile ilk toplu temasınız geçtiğimiz günlerde Ortaköy Börek Festivali’nde gerçekleşti. Niçin bu kadar geç kalındı; siz mi Silivri halkından uzak durdunuz yoksa biz mi size ulaşmakta pasif davrandık?

CENGİZ KURTOĞLU: Evet doğrudur, sanki biraz pasif davrandınız… Ben de aslında çok uzun yıllardan beri; 1990’dan beri Silivri’de ikamet etmekteyim. Silivri’deki o ünlü festivalleri biliyorum.

CEM GÜNER: Yoğurt Festivali…

CENGİZ KURTOĞLU: Tabi… Ayrıca ben Silivri’de ilk ilk festival sahnesine Çanta Festivali’nde sahneye çıktım. Çanta belediye iken.

CEM GÜNER: Çantaspor Şenlikleri adı altında yapılıyordu…

CENGİZ KURTOĞLU: Çanta Belediyesi düzenlemişti. Tahir Bey belediye başkanıydı. Ancak demin pasif derken lütfen yanlış anlaşılmasın. Bu sadece size karşı bir espriydi. Ben öyle bakmıyorum; bölgede oturan halkın hepsi bizim canlarımız, kardeşlerimiz. İnsanlar zaten bizleri alkışlayan, bizleri gönüllerinden muhafaza eden bütünlükle, sevgiyle, tebessümle hep bizi sevdiler. Alkışladılar, takdir ettiler, ekmeğimizi verdiler, aş verdiler bize…

Tabi başka türlü de eleştirirsek biraz siyasi iradeye girer gibi geliyor bana. Şimdiki belediye başkanım Bora Başkanım benim çok sevdiğim, ailece yaklaşık 30 yıldan beri görüştüğümüz, yıllar içinde hep alışveriş yaptığımız bir arkadaşımız. Birbirimize karşıyı sevgiyi, saygıyı hiç eksik etmedik. Ayrıca halk neyi tercih ederse, hangi sanatçıyı görmek isterse yerel yönetim de o şekilde irade kullanmak durumundadır. Bana da sıra geldi ben de Ortaköy’deydim, yarın Silivri’de olurum, öbür gün yine bu yakınlarda bir yerde olurum, hiçbir zaman karşılıklı olarak bunu konu yapmadık. Silivri benim yaşadığım yerdir. Doğduğum yer Artvin Arhavi; ben çok eski Arhavi çay fabrikasında imalatta işçi olarak çalıştım. Sonra Arhavi’de özel bir bankada iki sene güvenlik görevlisi olarak çalıştım. 70’li yılların başlangıcında ve devamında bizim orkestra gurubumuz vardı; müziğimizi icra ederdik, harçlığımızı çıkartırdık. İstanbul’a geldik. Çocuklarımızla, torunlarımızla birlikte bu bölgeyi tercih ettik. Bu bölge de bizi kabul etti… Silivri bizi çok iyi karşıladı. Biz de ailece Silivri’yi çok seviyoruz. Ne zaman istenirse de halkımızın huzuruna çıkarız…

Cgck

Vatandaş ziyaretleri sürüyor Vatandaş ziyaretleri sürüyor

BÜLENT ERSOY SİLİVRİ'DE OTURUYORDU

CEM GÜNER: Silivri’ye gelme hikayeniz nedir?

CENGİZ KURTOĞLU: Kınalı bölgesinde Gümüşkumsal’dayız. Bu sitenin yapımını gerçekleştiren ağabeylerimiz daha öncesinde sanat sektöründeydi. Film ve müzik yapımcısıydılar. Kendileriyle de doğal olarak tanışıyorduk ve iyi ilişkilerimiz vardı. Bu vesileyle buradaki evimizi satın aldık. Orhan Gencebay da buradaydı, Bülent Ersoy buradaydı, rahmetli Ahmet Sezgin buradaydı, yine rahmetli Faruk Tınaz buradaydı. Alişan buradaydı… Arif Susam halen burada…

BENİM ALAÇATIM, BODRUMUM, MARMARİSİM SİLİVRİ…

Ben herkese bunu söylerim: Kimi arasam diyor ki “ben Bodrum’dayım, Marmaris’teyim”. Ben de kendilerine “benim Alaçatım, Bodrumum, Marmarisim Silivri” derim…

CEM GÜNER: Harika bir cümle…

CENGİZ KURTOĞLU: Evet, benim de Bodrumum, Marmarisim, Silivri Gümüşyaka… Silivri’ye karşı olan sevgimi bu şekilde ifade edebiliyorum…

CEM GÜNER: Silivri’de arkadaşlarınız, dostlarınız var mı?

Çok…

SİLİVRİ GÜMÜŞKUMSAL SON DERECE GÜVENLİKLİ VE HUZURLU BİR SİTE

CEM GÜNER: Kimler var?

CENGİZ KURTOĞLU: İsim sayarak şu an için unutmuş olabileceklerimi kırmak istemiyorum. Ama bundan önceki belediye başkanımız değerli kardeşim Volkan Yılmaz’ı buradan anıyor ve kendisine selam gönderiyorum. Hiçbir zaman aramızda siyasi bir menfaat olmamıştır. Volkanım’la da çok yakın görüşüyoruz, Boram’la da çok yakın görüşüyoruz.

Silivri’de 30 küsür yıldan beri Gümüşkumsal Sitesi’nde oturuyorum. Çocuklarımız burada büyüdü şimdi torunlarımız burada büyüyor. O kadar güvenlikli bir yer ki; aynı memleketimizdeki, köydeki evlerimiz gibi kapılarımız, pencerelerimiz kapanmaz burada…

Sahilimiz muhteşem.. Ne Kıbrıs’ı tercih ederim, ne Antalya’yı, ne Bodrum’u ne Marmaris’i… Benim güzelliğim burasıdır…

CEM GÜNER: Allah sağlıkla uzun yıllar burada aileniz ve sevdiklerinizle mutlu bir şekile yaşamayı devam ettirsin.

CENGİZ KURTOĞLU: Amin…

BORA BAŞKANIM’I DESTEKLİYORUM

CEM GÜNER: Bora Başkan’la da tanışıyorsunuz… Her ne kadar daha yeni seçilmiş bir belediye başkanı olsa da kendisi hakkında neler düşünüyorsunuz?

CENGİZ KURTOĞLU: Boram’ı ilk tebrik edenlerdenim zaten. Daha öncesinde uzun yıllardan beri tanıdım ve çok sevdiğim bir kardeşim. Ailece de görüşüyoruz. Kendisi tevazuyu hiçbir zaman eksik etmemiştir. Bora Başkanımın da, hem bugünlerde hem yarınlarda Silivri’de çok başarılı olacağına kalben inanıyorum. Ben de kendisine elimden gelen desteği vereceğim.

CEM GÜNER: Silivri’de oldukça aktif bir yerel medya var. Hiç takip etme fırsatı bulabildiniz mi?

CENGİZ KURTOĞLU: Doğruyu söylemek gerekirse hiçbir zaman takip edemedim. Bak sen en eskilerisin seninle bile bu akşam tanıştık.

SİLİVRİ’NİN PLANLAMA SORUNU VAR

CEM GÜNER: Size göre Silivri hak ettiği yerde mi? Silivri bugün itibarıyla nerede olmalıydı?

CENGİZ KURTOĞLU: Silivri’nin şehir planı olarak büyük sıkıntıları var. Şehir büyüyor. Ortadaki yol (E-5 Geçiş Projesi) bizi biraz kurtaracak gibi baktım, ancak Silivri’ye nereden gireceğiz, nereden çıkacağız bunların üzerinde önemle durmak lazım.

VOLKAN BAŞKAN VE BORA BAŞKAN’DAN BAŞKASINI TANIMADIM

CENGİZ KURTOĞLU: Volkan kardeşimin zamanında da çok güzel çalışmalar oldu. Bora Kardeşim bunu daha üst seviyelere çıkartacak inşallah. Ancak daha öncekilerle ben tanışmadım. Bu kadar yıl Silivri’de yaşadığım halde kendilerini hangi mevkide gördüler onu da tahlil edemiyorum.

Silivri’de bana bir emir bir rica ile gelinse elimi taşın altına koyacağım. Volkan Başkan ve Bora Başkan’dan önceki dönemlerde Silivri’ye hizmet edilmemiştir.

CEM GÜNER: Silivri’de müzik konusunda oldukça yetenekli gençler var. Bir atölye çalışması veyasohbet ortamında sosyal bir proje olarak gençlerle bir araya gelmek ister misiniz?

CENGİZ KURTOĞLU: Her zaman… Yaklaşık 20 sene çok önemli konserlere çıktım. 20 yıldan beri sahnemde çalıştığım müzisyen arkadaşlarımın çoğu Silivrilidir.

Editör: Cem Güner