Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, bir gazetede yayınlanan “Silivri Belediyesi makam araçlarına haciz konuldu. Buna rağmen Işıklar kendisine yeni araba aldı” şeklindeki iddiaları içeren haber ile ilgili bir açıklama yaptı.

Işıklar’ın açıklaması şu şekilde:

Haberde yazılanlar gerçekleri yansıtmıyor. Belediye başkanlarının makam araçları haczedilemez. Yargıtay 12. Hukuk dairesinin bu konuda kesin kararları var. Kaldı ki Silivri Belediyesi olarak haczi gerektirecek bir durumumuz da yok. Söz konusu haberde birikmiş SGK borçlarından bahsediliyor. Silivri Belediyesi’nin şu gün itibarıyla problemli bir SGK borcu yok. Geçmiş yönetimden bize gelen birikmiş borçları da yeni yasa kapsamında yapılandırdık.

Bu arada evet gazeteci arkadaşlar internet üzerinde turkiye.gov.tr adresinde 34 ZPC 12 plakalı belediye aracımızın plakasını sorguladıklarında kağıt üzerinde haciz kaygı görmüş. Öncelikle bir kez daha Yargıtay kararlarına dikkat çekerek hatırlatma yapıyorum ki; orada görünen haciz yasadışı bir hacizdir.

Geçtiğimiz aylarda İSKİ tarafından Ortaköy’de kazı çalışması yapılıyor ve tedbirsizlik sonucunda bir araç da kazı çalışması sırasında açılan çukura düşüyor. Araçta maddi hasar meydana geliyor. Aracın kaskosu zararı karşılıyor ve bu ödemeyi daha sonra yanlışlıkla Silivri Belediyesi’ne rücu ettiriyor. Halbuki kazıyı biz yapmadık, çukuru biz açmadık. Zaten İSKİ’nin bizimle de bir alakası yok. İSKİ, sizin de bildiğiniz gibi İBB’nin bir kuruluşu. Yani neresinden bakarsanız bakın tamamen yanlış ve yasadışı bir haciz işlemi söz konusu.

Belediye avukatları hemen gerekli itirazları yaptı ve bizden özür dilenerek bu yasadışı haciz kaydı kaldırıldı.

Yine söz konusu haberde belediye borç batağındayken ve iki adet makam aracım dururken özel araba aldığımdan bahsediliyor. Ve bu durum kelime oyunları yapılarak sanki yanlış bir iş yapmışım gibi gösterilmek isteniyor. Hazreti Ömer’in adaletinden bahsedilirken anlatılan mum hikayesini hepimiz biliriz. Dört büyük islam halifesinden biri olan adaleti ile meşhur Hz. Ömer, rahlesinde oturup çalışırken önündeki mumu söndürüyor. Ve daha sonra diğer mumu yakarak çalışmaya devam ediyor. Yanındakiler soruyorlar; “Ya Ömer, niçin mumlardan birini söndürüp diğerini yaktın.”  Hz. Ömer de cevap veriyor; “..Az önce devletin işini yapıyordum ve devletin mumunu kullanıyordum. Şimdi ise devletin işi bitti ve kendi işimi yapmaya başladım. O nedenle devletin mumunu söndürüp kendime ait mumu kullanmaya başladım..” Ben belediye başkanı olarak çalışırken belediyenin makam aracını kullanıyorum. Ancak akşamları veya hafta sonları kendi özel işim veya siyasi çalışmalarım için koştururken de belediyenin arabasını bırakıp kendi özel arabamı kullanıyorum. Benzini de tabi ki kendi cebimden dolduruyorum. Bu davranışımın neresini eleştiriyorlar anlamış değilim.

Editör: TE Bilişim