Aman koltuk canım koltuk...
Cem Güner
Sevgi Silivrililer,
Şimdi size koltuk meraklısı iki isimden bahsedeceğim.
Bu isimlerden birisi tesadüfen Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığına seçilen Nuray Koçer.
Diğeri de Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan.
Yazımın girişinde iki tanımlama kullandım.
Bu tanımlamalardan ilki, her ikisi hakkında da kullanmış olduğum “koltuk meraklısı” tanımlaması, diğeri de sadece Nuray Koçer için kullanmış olduğum “tesadüfen seçilen” tanımlaması.
Bu iki tanımlamayı niçin kullandığımı tabi ki açıklamam gerekiyor.
Koçer, 2014 yılında yapılan oda seçimlerinde, o dönemdeki mevcut başkan Ali Tabakoğlu’nun artık iyice eskimiş ve yıpranmış olması, diğer rakip adayların da yetersiz kabul edilmesi sonucunda seçildi.
Silivrili esnaf ve sanatkarların bir bölümü, “eh napalım şimdilik Nuray’la idare edelim” diye düşündü.
Çünkü Koçer’in o ana kadar toplumda gelmiş olduğu bir pozisyon, takdir edilmiş bilinen bir çalışması, kabul edilmiş bir projesi falan yoktu.
Seçildikten sonra grand tuvalet giyinip dayı dayı yürüyerek ve akşamları içki masalarında kadeh kaldırarak adeta Silivri çapında saltanat sürmeye başladı.
Koçer, oda bütçesinden son model bir Volkswagen Passat araba aldı ve benzini de odanın hesabından doldurarak gezip tozmaya devam diyor.
Gelelim çalışmalarına (!)
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın, her hafta Pazartesi günleri “hayırlı haftalar” diye cep telefonlarına mesaj göndermenin dışında esnafa artı değer katan bir çalışması var mı?
Yeni hizmet binası Ali Tabakoğlu tarafından planlandı ve inşaatına başlanıldı.
Bitmesi ise tesadüfen Koçer’e denk geldi...
Şimdiki eğitim binasının onarımını da Silivri Belediyesi yapıyor...
Peki o zaman buradan soruyorum; Nuray Koçer ne yapıyor?
Hemen söyleyelim ne yaptığını; altında odanın arabası ve deposunda odanın benzini ile sabah akşam fink atıp akşamları da kafayı çekiyor...
Gelelim Ercan Çalışkan’a...
Yar bana bir koltuk medet ya Allah’ım...
Ben hayatımda Ercan Çalışkan kadar ellerini gökyüzüne açarak koltuk isteyen bir insana rastlamadım.
Hani halk arasında “bir yere baş ol da nereye olursan ol” denir ya işte o misal; nerede bir etkinlik varsa koşa koşa gider ve protokole oturur.
Bütün amacı, sıradan bir apartman yöneticiliğinden çok fazla farkı olmayan Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi başkanlığı görevini basamak olarak kullanarak belediye meclis üyesi olmaya çalışmaktır.
2014 seçimlerinde bu şansını AK Parti listesinden denedi ancak kısmet olmadı.
Görünen o ki 2019’da CHP listesinden belediye meclis üyesi adayı olmayı arzuluyor.
Sevgili Silivrililer,
Bundan bir süre öncesine kadar Nuray Koçer ve Ercan Çalışkan arasından su sızmıyordu.
Ancak bundan birkaç hafta önce çocuk gibi kavga ettiler.
Ve şimdi her ikisi de birbirleriyle konuşmuyor.
Kavga etme sebebi de; Koçer’in, Çalışkan’ın kendi koltuğunda gözü olduğunu düşünmesi.
Baştan da söylediğim gibi;
Her ikisinin de tek bir derdi var...
Makam, mevki, protokol ve tabi ki de koltuk...
Hizmet kimin umurunda...
Varsa yoksa koltuk...