Bu bir reklamdır

Aynı Saatte Egzersiz Yapmanın Faydaları

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre her gün aynı saatte egzersiz yapmak kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Gün içinde gerçekleştireceğiniz fiziksel aktivitenin her gün aynı saatler yapılması; egzersizin kişide alışkanlık haline gelmesine yardımcı oluyor. Egzersiz kişide alışkanlık haline geldiği için düzensiz egzersiz ile kıyaslandığında çok daha rahat bir şekilde kilo verilmesini sağlıyor. Eğer spor salonuna gitmek istemiyor ancak her gün evinizin konforunda düzenli olarak egzersiz yapmak istiyorsanız o halde evde kullanılabilecek spor aletlerinden biri olan koşu bandı alabilirsiniz. Ağır bir egzersiz yapamayanlar için de elverişli olan koşu bandı, kilo vermeye de yardımcı olur.

Koşu Bandı ile Sağlıklı Kilo Verin

Spor yapmak istiyor ancak evden çıkmaya fırsat bulamıyorsanız ya da spor salonuna gitme istikrarını koruyamıyorsanız o halde sporunuzu evde yapabilirsiniz. Evde spor yapmak için tercih edebileceğiniz en ideal spor aletlerinden biri koşu bandıdır. Her yaştan kişinin rahatça kullanabileceği koşu bandı, düzenli egzersiz yapmanıza da yardımcı olur. Her gün aynı saatte koşu bandında 30-40 dakika yürüyerek bile kısa zaman içinde kilolarınızdan kurtulmaya başlayabilirsiniz. Yapılan çalışmalar, haftada en az beş gün yürümenin kilo yakımı konusunda önemli bir etkisi olduğunu ortaya koymaktadır. Üstelik düzenli ve tempolu bir şekilde yürümek, kilo vermenin yanı sıra kalpten kemik sağlığına kadar sayısız kişiye sayısız fayda sağlar. Soğuk havalarda ve kar, yağmur, çamur gibi zorlu hava koşullarında dışarı çıkamıyor ve yürüyüş yapamıyorsanız; dört mevsim her an evde spor yapabilmenizi sağlayacak koşu bandı ile egzersizi aksatmadan sürdürebilirsiniz. En kaliteli ve indirimli koşu bantlarını akrep.com’un Koşu Bandı kategorisinde bulabilirsiniz.

Koşu Bandı Seçerken Buna Dikkat!

Yürümek hem sağlık hem de kilo verme açısından oldukça önemlidir. Ancak yürürken eklemlerinize zarar verebilir ve eklem ağrıları çekebilirsiniz. Bunun önüne geçmek için yürüdüğünüz zemine dikkat etmeniz gerekir. Koşu bantları, performans ve model özellikleriyle birbirlerinden ayrılırlar. Koşu bantlarının absorban özelliklerinin yeterli olması, sağlık açısından son derece önemlidir. Koşu bandının absorban özellikleri; atılan adımların direncini emici güç görevi görmektedir. Absorban özelliklerinin yetersiz olduğu yani atılan adımların direncini emici gücün bulunmadığı koşu bantları çeşitli eklem problemlerine yol açabilir. Absorban özelliklerinin yetersiz olduğu koşu bantlarında yüksek hızlarda koşu yapılmamasına dikkat edilmelidir. Bu yüzden koşu bandı alacağınız zaman ürünün şok absorban özelliği bulunmasına dikkat etmelisiniz. Şok absorban özelliğine sahip bulunan en kaliteli koşu bandı ürünlerini, bunların marka ve fiyatlarını akrep.com’da bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim