CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, önceki gün düzenlediği basın toplantısında yaptırmış olduğu anketin sonuçlarını açıkladı.

Işıklar tarafından Metropoll Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş.’ye yaptırılan araştırmada Özcan Işıklar’ın yüzde 54.4, Volkan Yılmaz’ın yüzde 40.1 ve Selami Değirmenci’nin de yüzde 4.8 oranında kamuoyu desteği aldığı iddia edildi.

MANİPÜLE ANKET İTİRAFI

Anket sonuçlarının yayınlandığı günden bir gün önce Özcan Işıklar’ın bir konuşmasının yer aldığı video sosyal medyada yayınlandı. Söz konusu videoda geçtiğimiz yıllarda yapılan bir yerel seçim öncesinde Hürhaber gazetesinin kurucusu İlhan Uygun ile birlikte anket sonuçlarının manipüle etiklerini itiraf eden Işıklar, sonuçları kamuoyu ile paylaşmadan önce rakamları değiştirdiklerini anlatıyor.

METROPOLL’ÜN SAHİBİ ŞAİBELİ

Öte yandan Özcan Işıklar tarafından Metropol Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi A.Ş.’ye yaptırılan ve kendisinin açık farkla önde olduğunu gösteren anketin altında imzası olan firma sahibi Prof. Dr. Özer Sencar’in eşitli kamuoyu araştırmaları ve anketlerde FETÖ’ye destek olduğu iddiası ile geçtiğimiz yıllarda yapmış olduğu gözaltına alındığı da ortaya çıktı.

Sencar hakkında araştırma yerine algı operasyonları yaptığı iddia edilmişti.

Editör: TE Bilişim