Özcan Işıklar’a olan ticari yakınlığıyla bilinen Hürhaber Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Sevginar Sali Uygun’un dün yazdığı köşe yazısı tartışmalara sebep oldu.

Uygun’un söz konusu yazıda, CHP içerisinde Özcan Işıklar’a karşı belediye başkan adayı olmak istediği konuşulan Bora Balcıoğlu’nu siyasi hayatının bitmesiyle tehdit ettiği iddia ediliyor.

Dün (10.10.2018) yayımlanan Hedef Şaştı başlıklı yazıda; Işıklar’a karşı belediye başkan adayı olmak isteyen Balcıoğlu’nun bu siyasi çıkışını ihanet olarak tanımlandıran Uygun’un, “…Işıklar, CHP'nin adayı olmasa bile (ki bu çok zayıf bir olasılık) aday olan her kim ise Bora Balcıoğlu'nu listesine yazarken çok düşünür, ya da hiç yazmaz! Üzerinden gerçekleştirilen bu kurguyla Balcıoğlu'nun ayakları altından belediye başkanlığına hazırlanacağı en uygun, en iyi zemin çekiliyor… Işıklar'a artık kimse “ ‘Benden sonraki başkan adayı' dediğiniz Balcıoğlu'nu niye listenize yazmadınız?” diye sormaz…” şeklindeki ifadeler; Balcıoğlu’na karşı aba altından sopa göstermek olarak yorumlandı.

Sevginar Sali Uygun, Özcan Işıklar ile çok yakın ticari ilişkiler içerisinde olmakla ve Hürhaber’in yayın politikasını Işıklar’ın siyasi menfaatine göre ayarlamakla eleştiriliyor.

             

           İŞTE O YAZININ TAMAMI

Editör: TE Bilişim