Milliyetçi Hareket Partisi (MHPSilivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yalçın, mesajında şu ifadeleri kullandı:

19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Samsun’a çıkmış, bu yolculuk vatanın kurtuluşunda büyük bir adım olmuştur. Tarih’te emsali görülmemiş mücadele ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli gelişmelerinden biri 19 Mayıs’tır. Çünkü imkansızlıklara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde mücadele veren ecdadımız tüm dünyaya yüce Türk milletinin esaret altında yaşayamayacağını göstermiştir. 

Bugünü gençliğe armağan eden Atatürk, Cumhuriyeti koruyacak kişilerin yarınlarımız olduğunu ifade etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki, “Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür.” Bu yüzden çalışmak ve öğrenmek mecburidir. 
Koronavirüs nedeniyle her ne kadar meydanlarda, okullarda, sokaklarda kutlayamasak da, gurur duyduğumuz bu günü gönüllerimizde yüreğimizde kutluyoruz. 
Sevgili gençler, bu zor günlerde en çok ihtiyacımız olan sizlersiniz. Sizlerin enerjisi, bilgisi ve çalışkanlığı bu süreci atlatmamızda büyük rol olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Savaşımızı başlatan ve zaferle taçlandıran tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Türk milletinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

Editör: TE Bilişim