Silivri Kaymakamı Ali Partal, okullar arası atletizm müsabakalarında Türkiye şampiyonu ünvânını ele eden Silivri Özel Safir Koleji öğrencisi Sudenaz Güzelbaş’ı kabul ederek ödüllendirdi.

İlçe Mili Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan, Özel Silivri Safir Koleji Müdürü Veli Çiçek ve beden eğitimi öğretmeni Onur Hızardere ile birlikte Kaymakam Partal’ı ziyaret eden 12 yaşındaki ortaokul 2. sınıf öğrencisi Sudenaz madalyalarını da yanında getirmeyi ihmal etmedi.

Sudenaz Güzelbaş’ı ve öğretmenlerini tebrik eden Silivri Kaymakamı Ali Partal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ile İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Can Dağaşan'a Silivrili öğrencilere daha fazla spor yapabilmek imkanı sunulması için çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.

SUDENAZ GÜZELBAŞ KİMDİR?

Silivri Kaymakamı Ali Partal himayesinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan yetenek taraması projesi kapsamında 7-10, yaş grubu öğrencilerin fiziki ve fonksiyonel kapasitelerini fiziksel uygunluk tarama testleri ile belirleyip uygun spor dallarına yönlendirerek, başta spor ahlakını, kardeşliğini ve disiplinini öğrenmek, olimpik sporların tanınmasını, gelişmesini ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla bir çalışma yürütüldü.

Çalışma kapsamında taranan 2 bin 2 yüz öğrenci arasında performansı ile dikkat çeken Ahmet Ziylan İlkokulu öğrencisi Sudenaz Güzelbaş, Silivri Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Onur Hızardere ile çalışmalara başladı.

İlk başarısı Silivri kross Şampiyonluğu daha sonra İstanbul Kross’da il şampiyonu olarak dikkat çekek Güzelbaş, Safir Koleji tarafından burslu öğrenci olarak kabul edildi.

2019 yılında atletizm müsabakaları 60 m. engelli koşu kategorisinde önce İstanbul şampiyonluğu ve devamında 23 Ocak 2019’da Türkiye şampiyonu olarak Atletizm Türk Milli Takım kampına davet edildi.

Bir yıl gibi kısa bir süre içerisinde atletizm antrenörü Onur Hızardere’nin doğru çalışma programı ve büyük emeği sonucunda Sudenaz Türkiye şampiyonu olmayı başardı.

Editör: TE Bilişim