Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bugün Büyükçavuşlu Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşların taleplerini dinledi. Başkan Yılmaz, Büyükçavuşlu Mahalle Muhtarı Erdinç Öztürk ile birlikte talep edilen konuları yerinde değerlendirdi. Ziyaret sırasında Belediye Başkan Yardımcıları Harun Akkan ve Hasan Solak ile birim müdürleri hazır bulundu.

EK HİZMET BİNASINDA MAHALLE EVİ VE ÇOCUK OYUN ALANI
İlk olarak Silivri Belediyesi Büyükçavuşlu Ek Hizmet Binası’nda incelemeler yapan Başkan Yılmaz, Mahalle Evi olarak kullanılmaya başlanan bölümde kadınların dikiş dersine misafir oldu. Kursiyer kadınların isteklerini dinleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, binada hazırlıkları devam eden çocuk oyun alanını inceledi. Duvar kağıtları ve zemini hazırlanan bölümde çocuk masaları, dolapları, oyuncaklar, boyama kalemi ve boyama defteri gibi araç gereçler hızlıca tamamlanacak. Mahalle Evi kurslarına katılan kadınlar sosyalleşirken, çocuklar da bu oyun alanında keyifli vakit geçirecek.

MAHALLELİLERE YENİ NİKÂH SALONU
Silivri Belediyesi Büyükçavuşlu Ek Hizmet Binası 1. katında düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda nikah masası, gelin damat sandalyesi ve misafir koltukları giydirilerek salon nikah kıyılmasına uygun hale getirildi. 

YENİ BASKET SAHASI VE MİNİ FUTBOL SAHASI 
Başkan Yılmaz, mahalledeki mevcut çocuk parklarını inceledi. Yeni Mahalle Meşelik Parkı’nda yeni basket sahası ve mini futbol sahası yapılması, yeni voleybol filesi yerleştirilmesi ve ailelerin vakit geçirebilmesi için piknik masaları yerleştirilmesi konusunda talimat veren Başkan Yılmaz, Şehit Er Haldun Aydın Çocuk Parkı’nda da çit düzenlemesi yapılmasını söyledi.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN SORUNLARI İÇİN GİRİŞİMLER YAPILACAK 
Başkan Volkan Yılmaz, mahalle sakinlerinin özellikle ilettikleri Aile Sağlığı Merkezi’nin yeri, ulaşımı ve binanın durumu ile ilgili sorunları yerinde takip etti. Mevcut hizmet binasının her katını gezen Başkan Yılmaz, doktor ve hemşire ile sohbet ederek sorunları birinci ağızdan dinledi. Tamirat ve yenileme yapılması gereken Aile Sağlığı Merkezi için ilgili kurumlar ile görüşme yapılacağını ifade eden Başkan Yılmaz, eski muhtarlık binasının ve kullanılmayan eski sağlık ocağı yerinin belediyeye tahsisi için de girişimlerde bulunulacağını vurguladı.

DÜĞÜN SALONU YENİ SEZONA HAZIRLANACAK
Büyükçavuşlu Mahallesi köy pazarını gezen Başkan Yılmaz, hem esnafın hem de vatandaşların isteklerini tek tek not aldırdı. Başkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Büyükçavuşlu Düğün Salonu’nu da inceleyerek boya badana ve temizlik çalışmalarının yapılması, ayrıca gelin odasındaki eksiklerin giderilerek yeni düğün sezonuna hazır olması için talimat verdi. Diğer yandan bina etrafındaki yeşil alanların canlı tutulması amacıyla da otomatik sulama sistemleri kurulacak.

SOKAK AYDINLATMASI VE YOL DÜZENLEMESİ
Pazaryeri başta olmak üzere bazı oyun parklarında eksik görülen aydınlatmalar için de hassasiyet gösteren Başkan Yılmaz, belediye hizmet alanındaki bölgelerde hızlı çözümler üretileceğinin altınız çizdi. Öte yandan bazı sokaklardaki aydınlatma sorunlarının giderilmesi hususunda ilgili kurumlar nezdinde görüşmeler yapılacağını belirtti. Yol bakım onarımı ve kaldırım düzenlemesi işlemleri de titizlikle takip edilecek.

Editör: TE Bilişim