Dün, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ikinci yıldönümüydü…

Silivri halkı; şimdiye kadarkilerden daha farklı bir tercih göstererek MHP’li Volkan Yılmaz’ı belediye başkanı olarak görevlendirdi.

Seçmen, bazı CHP’lilerde oluşan “Ne yaparsak yapalım, Silivri halkı nasıl olsa CHP’ye oy verecek” şeklindeki şımarıklığa karşı bir tavır gösterdi.

Yılmaz görevi devraldıktan sonra; Işıklar’ın kendi siyasi menfaatleri uğruna gerginleştirerek kutuplaştırdığı sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, hatta ilçedeki diğer resmi kurumlarda bir rahatlama dikkati çekti...

Silivri’de her kesimden hissedilen bir barış ve huzur havası hakim oldu…

Volkan Yılmaz, diğer adaylara nazaran oldukça farklı bir profil çizdi…

"Silivri belediye başkanlığı koltuğu" hayaliyle yatıp kalkan, o koltuğu hayatının yegâne hedefi olarak kabul eden ve belediye başkanı olabilmek için adeta kendini parçalayan hırs küpü isimlerden değildi…

Seçildikten sonra da son derece sakin bir şekilde görevini yapmaya başladı…

Sokakta vatandaşı gördüğü zaman hemen cep telefonunu kulağına götürerek konuşuyormuş gibi yaparak oradan uzaklaşan, halkıyla gerginlik yaşayan kibir abidesi gitti, onun yerine güler yüzle insanların yanına yaklaşarak hatırını soran, halkıyla barışık bir belediye başkanı geldi.

Eski başkanlar gibi ismi olaylara karışmadı…

Belediye başkanına sorunlarını anlatmak için giden vatandaşlar “sen seçimlerde şu adayı desteklemiştin, sen seçimlerde bu adayı desteklemiştin” denilerek kovulmaktan beter edilmedi…

Tam tersine herkes saygıyla karşılandı ve sorunları dinlenilerek yine saygıyla uğurlandı…

Hiç kimse belediye başkanının makam odasında tekme tokat dövülmedi…

Muhalif gazetecilerin üzerine it kopuk gönderilmedi…

Belediye bütçesinde oluşan devasa borç yükü gittikçe azalmaya başladı…

Yine belediyeye yapılan ayni veya nakit bağışların tamamı resmi kayıtlara geçirilir oldu...

Belediye bütçesi düzene oturdu…

Hepimizin temsilcisi olan “Silivri Belediye Başkanı”nın adı kumarhane dedikodularına karışmadı. Hafta sonları, cumartesi ve pazar demeden sokaklarda; ya çalışmaların başında ya da vatandaşların arasında çıplak gözle görülmeye başladı.

"Silivri Belediye Başkanlığı makamı"; kaybettiği itibarını geri kazandı

Volkan Yılmaz hem partisinin hem de Silivri’nin yüz akı oldu…

İnsanlar; "helal olsun, bu kadarını beklemiyorduk" demeye başladı...

Silivri’nin bugünü ve geleceği için yapılan çalışmalara gelince:

Önümüzdeki hafta içerisinde sosyal medya üzerinden de canlı olarak yayınlanacak geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapılması planlanıyor.

Volkan Yılmaz’ın teknik verileri ortaya sererek ve somut örnekler vererek yapacağı açıklamaları biz de supersilivri.com olarak gerek toplantı anında canlı yayında, gerekse sonrasında haber olarak sizlere aktaracağız.

Ben de hepiniz gibi bu basın toplantısını dört gözle bekliyorum…