Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen Gönül Sofraları iftar programı Silivri Sanayi Sitesi ile devam etti. Ramazan’ın 5. gününde esnaflara verilen iftar yemeği Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Şaban Erdan, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin’in katkılarıyla gerçekleştirildi. 


Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programında semah gösterisi yapıldı ve ilahiler söylenerek Ramazan’ın manevi coşkusu yaşatıldı. Ezanın okunmasının ardından hep birlikte oruç açılırken, yemek duasını eden yine imam hatip öğrencileri oldu. 
İftar yemeğine AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın,  CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Afşın Balcı, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları, spor kulüpleri, yöre dernekleri ve esnaflar katıldı.   

BAŞKAN YILMAZ: “VEREN ELİ BAŞIMIZIN ÜSTÜNE KOYMAMIZ LAZIM” 
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, iftar yemeğinde gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi: “Ramazan ayının vatanımıza, milletimize, Silivrimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu gönül sofrasını sizlerle paylaşmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Başı rahmet ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayında yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını cenabı Allah’tan diliyorum. Biraz önce sayın müftümüzle sohbet ederken, Cuma namazındaki hutbe konusunun ‘Ramazan ve İnfak’ olduğunu söyledim. İnfak; bireylerin servetlerini, zenginliklerini, akrabalarıyla veya yardıma ihtiyacı olan Müslümanlarla paylaşmaları demektir. Yani dünya malına gözümüzün bir kenarıyla bakmayı, yardımlaşma ve dayanışmayı ön planda tutmayı, fitre zekât ve sadakayı artırmamız gerektiğini düşünüyorum. Bizlerin tabi ki çalışıp para kazanması çok önemli ama bunun boyutu ne olursa olsun bir infak kapsamında yardıma ihtiyacı olan insanlarla paylaşmayı cenabı Allah nasip eder inşallah. Şunu ifade etmek istiyorum, her gün binlerce vatandaşımızla gönül soframızda buluşuyoruz. İşte bu sofralar hayır hasenat işleyen siz değerli insanların sayesinde oluyor. Veren elin, alan eli görmemesi lazım. Bizler veren eli başımızın üstüne koymalıyız, reklam etmeliyiz  ki, bir sonraki veren ele örnek teşkil etsin.Bu gönül sofrasında bizlerle olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu sofraların kurulmasına vesile olan herkese canı gönülden şükranlarımı sunuyor, hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum.”    


Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve esnaflarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.


 
Mahalle ve köylerde kurulacak iftar sofralarının devam eden 10 günlük programı;
11 Mayıs Cumartesi Büyükçavuşlu Mahallesi/  Kapalı Pazar Alanı
12 Mayıs Pazar Selimpaşa Mahallesi/ Yoğurthane Bölgesi
13 Mayıs Pazartesi Kavaklı Mahallesi/ Kavaklı Spor Kulübü Yanı
14 Mayıs Salı Değirmenköy Mahallesi/ Festival Alanı
15 Mayıs Çarşamba Selimpaşa Mahallesi/ Bedesten Çarşısı
16 Mayıs Perşembe Büyükkılıçlı Mahallesi/ Cami Önü
17 Mayıs Cuma Gümüşyaka Mahallesi/Cami Önü
18 Mayıs Cumartesi Semizkumlar Mahallesi/ Deniz Kent Sitesi Sokak
19 Mayıs Pazar Silivri Sahili/ Festival Alanı- Kordon Boyu
20 Mayıs Pazartesi Kadıköy / Okul Bahçesi

Editör: TE Bilişim