Silivri Belediyesi, geçtiğimiz yıl 4’üncüsünü düzenlediği Lavanta Hasat Şenliği programını bu yıl koronavirüs (kovid-19) salgın hastalığı nedeniyle iptal etmişti.

Hasat şenliğini sembolik bir etkinliğe dönüştüren Silivri Belediyesi, ilçede ikamet eden düğün hazırlığındaki çiftleri lavanta tarlasında hasada davet etti. Geçtiğimiz günlerde Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın da lavanta tarlasında nikâh kıydığı etkinlikler kapsamında renkli görüntüler oluştu. Özel olarak hazırlanan süslemeler, salıncaklar ve fotoğraf alanları genç çiftlerin beğenisini kazandı. Bu senenin lavanta hasadını gelin-damatlar yaparken, organizasyon boyunca keyifli bir gün geçiren genç çiftler Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a ve ekibine teşekkür etti. 

BAŞKAN YILMAZ: İSTANBUL’UN EN GÜZEL LAVANTALARI SİLİVRİ’DE YETİŞİYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, pandemi dolayısıyla gerçekleştirilemeyen Lavanta Hasat Şenliği’ne alternatif olarak düzenlenen programla ilgili şunları söyledi: “Her sene düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz Lavanta Hasat Şenliğimizi bu yıl pandemi sebebiyle yapamıyoruz. Bizler de Silivri Belediyesi olarak yeni evlenecek çiftlerimizi lavanta tarlalarımıza davet ederek misafir ettik. Geçtiğimiz günlerde yine bir çiftimizin nikâhını lavanta tarlamızda kıymıştık. İstanbul’un en güzel lavantaları Silivri’de yetişiyor. Silivri Belediyesi olarak 50 dönüm arazide üretim yapıyoruz. Yine çiftçiye üreticiye desteklerimizle ilçemiz sınırlarında yaklaşık 100 dönüm lavanta yetiştirilmesine olanak sağlıyoruz. Bu tür organizasyonlardaki amacımız İstanbul’un en verimli topraklarının olduğu ilçemizde tarımsal üretimlerimizi tanıtmak, kültürel ve sanatsal değerlerimizi unutturmamak. İstanbul’da lavanta denilince akla Silivri geliyor.”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, nikahlarını kıydığı Emre Doğan ve Gizem Topal çifti ve hasat yapan tüm çiftlere mutluklar dileyerek tebrik etti.

Editör: TE Bilişim