Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şube Başkanı Av. Nilgün Karataş'a, Kadir Koç adlı şahıs tarafından sosyal medya üzerinden küfür edilmesi üzerine ADD öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk Meydanı'nda biraraya gelerek kadına şiddeti kınadı.

ADD Silivri Şube Başkanı Nilgün Karataş, İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Ahmet Refik Bek, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Dr. Ümit Beyatlı, CHP Kadın Kolları Başkanı Derya Ural Erdim, SİBESO Başkanı Nuray Koçer, Silivrispor Kulübü Başkanı Akgün Duru, Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Silivri'nin ilk kadın belediye başkan yardımcısı Elif Bilici ve çok sayıda isim Atatürk Meydanı'nda bir araya geldi.

ADD Başkan Yardımcısı Şahin Dirik tarafından okunan kınama bildirici şu şekilde:

10 Ağustos 2021 günü Atatürkçü Düşünce Derneği Silivri Şube Başkanımız Av.Nilgün Karataş'a sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi saldın tüm Silivri kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanmıştır. Başkanımıza yapılan cinsiyetçi saldırıyı, başkanımız nezdinde tüm kadınlara yönelik yapılmış cinsiyetçi bir saldırı olarak kabul edilmesi gerekmektedir.

Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlalidir.

Kadına karşı şiddet çok boyutludur. Fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddet halinde devam etmektedir. Ve hala pek çok kadın ne yazık ki bu şiddetten farklı boyutlarda da olsa etkilenmeye devam etmektedir.

Günümüzde yalnızca kadın olmaları nedeniyle cinsiyete dayalı ayrımcılığa uğrayan, şiddete maruz kalan kadın sayısının giderek arttığını görmekteyiz.

Bu konudaki en önemli sorun, kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal duyarlılığın yeterli düzeyde olmaması, şiddetin doğal karşılanması ve şiddet olgusunun temel insan haklarının ihlali olduğunun farkına varılmamasıdır.

Peki, toplum olarak bizler ne yapıyoruz?

SADECE KINIYORUZ...

Bizler artık kınamak istemiyoruz.

Bu hasta ruhlu şahısların, artık kadınlardan ellerini, ayaklarını çekmelerini istiyoruz.

Kadına şiddetin cezai yaptırımlarının arttırılmasını istiyoruz.

Kadına şiddet uygulayanların üye oldukları Sivil Toplum Kuruluşları, Partiler, Odalar ve benzeri oluşumlar tarafından uyarılmaları hatta

tekrarı halinde ihraçlarının gerçekleştirilmesini istiyoruz.

Şiddete meyilli insanların psikolojik tedaviye yönlendirilmelerini

istiyoruz.

Psikolojik tedavi süreleri boyunca toplumdan uzak tutulmalarını ve böylece başka kadınlara zarar vermelerinin önüne geçilmesini istiyoruz.

Şiddeti uygulayanın kim olduğu, şiddet mağdurunun kim olduğu ya da şiddetin uygulanma şekli, o şiddetin boyutunun daha hafif ya da daha ağır olduğu anlamına gelmez. Şiddetin her türlüsü kime yapılmış olursa olsun toplum tarafından kabul edilemez, edilmemelidir. Bu konuda toplumsal duyarlılığımızı, toplumsal refleks olarak göstermek zorundayız.

Şiddetin Hiç Bir Şekli Tolere Edilemez!

Sadece Kadına yönelik şiddeti değil, şiddetin her türlüsünü meşrulaştıran zihniyeti de TOLERE etmiyoruz. Saygılar…

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI SİLİVRİ ŞUBESİ

YÖNETIM KURULU

Editör: TE Bilişim