Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ramazan ayında tüm mahaller ve köylerde vereceği iftar yemeklerinin ilkini Sayalar Köyü’nde gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi tarafından Sayalar Köyü’ne yapılan Kapalı Pazar Yeri’nde verilen iftar yemeğine köy sakinleri yoğun katılım gösterdi. CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Silivri İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri’nin de katıldığı iftar yemeğine beklenenden yoğun katılım gerçekleşti. Başkan ışıklar hemşerileriyle ile aynı sofrayı paylaştı.

 

IŞIKLAR: MERKEZ NASILSA SAYALAR DA AYNI OLACAK


Gerçekleşen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar; "Hepinize iftarımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Silivri Belediyesi olarak ilk kez Sayalar’da böyle bir iftar düzenledik. 2014 yılında Sayalar da 35 mahallemizden biri olmuş olacak. Göreve başladığımızdan buyana Silivri’de ne yaptıysak mahallelerimizin hepsinde ve burada da aynısını yapacağız. Silivri Belediyesi’ne bağlandıktan sonra eski hali ile gelişerek değişen Sayalar’ın farkını göreceksiniz. Mahalle olarak Silivri Belediyesi’ne bağlanacağı kararı çıktığı günden bu yana mahalle olmanın sorumluluğunu laikiyle yerine getiren muhtarımız Hüseyin ağabeyimize teşekkür ediyorum. Silivri’nin merkezi ne ise Sayalar da aynı olacak. Silivri’mizde 81 ilden hemşerimiz var hepsi ile aynı sıcaklığı yaşayarak bu paylaşmayı sağlayacağız. Terör, fakirlik bunları bir arada olursak aşabileceğiz. Türkiye zenginlikleri ile büyük bir memleket, bunu bölmek isteyen, aşırı uçlara ve karanlıklara götürmek isteyenler olabilir. Büyük Atatürk’ünde dediği gibi zor koşullarda bu gençliğe emanet ettiği cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak için gerekli tüm gayreti göstereceğiz. Her türlü derdiniz, her türlü sıkıntınız ve talebiniz için mahalle muhtarlığımız var. Silivri Belediyesi’nin bir temsilciliğidir. Her ay düzenli yapacağımız toplantılarla burada sorunlarınıza oluşturacağımız konseylerle çözümler üreteceğiz. Bize verdiğiniz destek sizlerden aldığımız güç ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bütün arkadaşlarım, ilçe başkanım hepimiz sizin emrinizdeyiz. Biz sizin için çalışmaya bütün gayretimiz ile devam edeceğiz. Bu duygular ile ramazanınızı kutluyorum, Allah bize nice ramazanlara ulaşmayı nasip etsin. Bu güzellikler içinde aydınlık yarınlar özlemlerinizi gönülden paylaşıyorum. Hayırlı ramazanlar diliyorum. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.” Dedi.

 

"KAPALI PAZAR ALANIMIZ HAYIR OLSUN”

Sayalar Köyü’ne yapılan Kapalı Pazar Yeri’nin çok amaçlı olarak kullanılabileceğini ifade eden Başkan Işıklar; "Bulunduğumuz alanın yapılması Hüseyin ağabeyimizin bizi yönlendirmesi ile onun gayretleri ile oldu. Pazar yeri ve çevre düzenlemelerinde toplamda 1230 metre kare alanda düzenleme çalışması gerçekleştirdik. Çok amaçlı kullanılacak bir mekanımız oldu. Bundan sonra camilerimizi, spor sahalarımızı, okullarımızı ve yollarımızı tek tek elden geçireceğiz. Zaman içerisinde imkanlarımız çerçevesinde düzenleyip bozuklukların giderildiğini göreceksiniz. Artık Silivri Belediyesi şemsiyesi altındasınız. Bu hizmetler için geç kalınmış olduğunu düşünüyorum ama önemsemiyorum bundan sonra hep beraber aynı coşku ile tüm mahallelerimize hizmet götüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

MUHTAR ECE: BEKLEDİĞİMİZDEN GÜZEL OLDU

Sayalar Köyü Muhtarı Hüseyin Ece de bir konuşma yaparak Başkan Işıklar’a teşekkür etti. Ece şunları söyledi; "Sayın Başkanım, Sayın İlçe Başkanım böyle bir iftar yemeği ile bizi çok mutlu ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bizim beklediğimizden çok daha güzel oldu. Başkanımızın sayesinde buralara geldik bundan sonra daha da iyi olur inşallah, hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sağ olun var olun.” Başkan Işıklar iftar yemeğinin ardından, köy kahvesine giderek Sayalar’da yaşayan vatandaşlar ile sohbet etti.

 


 

Editör: TE Bilişim