Silivri Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü ve TSK Şehitlerini Anma Günü programı kapsamında yaklaşık bir ay sürecek Çanakkale Gezi programını başlattı. Silivri’nin tüm mahallelerinden kalkacak toplam 144 sefer ile yaklaşık 6500 Silivrili, Çanakkale’nin tarihi güzelliklerini ve şehitliklerini rehber eşliğinde gezme fırsatı bulacak.

BAŞKAN IŞIKLAR GÖREVLİ PERSONELLE TOPLANTI YAPTI

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Çanakkale Gezi programında görev alacak personelle Belediye Meclis Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Turun teknik detayları ve gezi programı hakkında bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda Işıklar; “Çanakkale zaferi, milletimizin azim ve kararlılık ile neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir. Düzenlediğimiz gezi turlarının amacı, bu toprak için yurdun dört bir yanından, her etnik kimlikten, inançtan ve mezhepten atalarımızın omuz omuza bu memleket için çarpıştıkları ve akıttıkları kanla toprağa vatan adını veren ecdadımıza minnet ve teşekkür sunmaktır. Her yolcuya evimize gelen misafir gibi davranarak, gezi programından memnun ve sorunsuz şekilde ayrılması konusunda özen göstermeliyiz” dedi.  

TARİHİ RUHU YAŞADILAR

Rehber eşliğinde Kilitbahir Kalesi, Namazgâh Tabyası, Mecidiye Tabyası, Koca Seyit, Şahindere Şehitliği, Alçıtepe Köyü, Şehitler Abidesi, Seddülbahir Köyü ve Müzesi, Ezineli Yahya Çavuş, Anzak Köyü, Albayrak Sırtı, Kanlısırt, Kırmızısırt, Bomba Sırtı, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ve Bigalı Köyü Atatürk Evi gibi tarihi atmosfere sahip yerleri ziyaret eden Silivrililer, gezi programı düzenlediği için Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’a ve tur boyunca kendileriyle ilgilenen belediye personeline teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim