Silivri Akören Mahallesi yeni sağlık ocağı ve lojman binasına kavuşuyor.

Eski binanın yıkım işleminin tamamlanmasının ardından başlayan çalışmalar kapsamında Silivri Belediyesi tarafından yeni hizmet binası projelendirildi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın ruhsatını onayladığı projede, Akören Mahallesi 2496 parseldeki belediyeye ait arazi üzerine yeni sağlık ocağı ve lojman binası inşa edilmeye başlandı. Bugün gerçekleştirilen temel atma töreninde Kaymakam Ali Partal, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve protokol üyeleri hep birlikte butona basarak sağlık ocağının ilk harcını döktü. Hayırsever Ayşenur Yıldız Usta ve Vasfiye Leyla Yıldız’ın merhum Ali Kemal Yıldız anısına yaptırdığı sağlık ocağı Mayıs ayında hizmet verecek.

KAYMAKAM PARTAL: “SAĞLIK EVLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ”

Silivri Kaymakamı Ali Partal, temel atma töreninde konuşma yaparak Silivri’deki sağlık ocaklarının gözden geçirildiğini belirtti. İhtiyaç görülen mahallelerde sağlık ocaklarının yapılacağını söyleyen Partal, “Bugün sağlık evimizin temelini atmak için toplandık. Akören Mahallemize Ayşenur Yıldız’ın katkıları ve belediyemizin desteğiyle inşallah sağlık evi ve bir lojman kazandıracağız. İlçemizde özellikle son dönem için belediye başkanımızla birlikte aile sağlığı merkezlerini ve sağlık evlerini yeniden gözden geçiriyoruz. Bir düzen içerisinde ilçemizdeki bu merkezleri planlamış eksik olan yerleri tamamlamış olacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız başladı. Yeni Mahalle ve Büyükçavuşlu Mahallesi gibi birçok mahallemizdeki tesisleri elden geçirerek yenileceğiz. Sağlık evlerimiz değişen nüfusa göre yenilenecek ve her biri modern tesisler haline gelecek. Ben Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Bugünkü çalışmada ise sağlık evimizi kazandıran Ayşenur Hanım'a teşekkür ediyorum. Babası Ali Kemal Bey de zamanında Akören Mahallesi’nde birçok hayırlı işlere vesile olmuş bir isim. İlçemize hayırlı olsun.” dedi.

MODERN SAĞLIK EVİ

Yaklaşık 50 senelik eski binanın yıkılmasının ardından yeni sağlık ocağı ve lojmanın temeli atıldı. 210 metrekare alana inşa edilen sağlık evi tek katlı olacak ve içerisinde 90 metrekare lojman yer alacak. Sağlık ocağında bir doktor ve bir ebe görev yapacak. İnşaatına başlanan sağlık ocağının Mayıs ayı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. Projesi ve inşası Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sağlık ocağı, tamamlanmasının ardından İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilecek. Akören Mahallesi sınırlarında yapılan sağlık evi aynı zamanda Bekirli Mahallesi’ne de hizmet veren modern bir hizmet binası olacak.

Editör: TE Bilişim