Adına şans denilen bir kavram vardır…

Bazen ne kadar haklı olursanız olun; haklı siteminizi iletmeniz bile karşı tarafın büyük avantaj kazanmasına sebep olabilir.

İşte buna “ters tepme” diyoruz…

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, üç gün önce İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapmış olduğu konuşmada CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen’i; İBB Başkanı İmamoğlu ve meclise şikayet etti.

Yılmaz, aynen şunları söyledi:

...İstanbul Halk Ekmek, geçtiğimiz günlerde Silivri’de bir büfe hizmete açtı. Büfenin açılışında CHP’nin Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, burayı işletecek olan gazi yakını hanımefendiye anahtar teslimini bizzat kendisi yaptı. Buraya kurulan Halk Ekmek büfesi CHP’nin büfesi değil, ilçe başkanınızın babasının büfesi hiç değil. Bu büfe İBB’nin Halk Ekmek şirketinin büfesi. Dolayısıyla gazimizin yakınına bu anahtar teslimini Halk Ekmek yetkililerinin yapması daha doğru olur. CHP’nin de bunları savunması değil bu uygulamalardan utanması gerekir. Ben doğruları söylemeye, CHP’nin örgütlerinin yaptıkları yanlışları dile getirmeye devam edeceğim...

Ancak Yılmaz’ın bu konuşması; CHP’li yöneticiler tarafından "Silivri İlçe Başkanı Esen’in çok iyi çalıştığı ve MHP’li Belediye Başkanı’nın da bundan rahatsızlık duyduğu” şeklinde algılandı.

Hem İBB CHP Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı, hem de İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan; kürsüden Esen’i överek göklere çıkartacak cümleler kullandı.

Sonuç olarak Volkan Yılmaz’ın bu hamlesi; Berker Esen’e CHP içerisindeki kişisel siyasi kariyeri açısından büyük bir avantaj kazandırdı…