Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, basın toplantısı sırasında Silivri Belediyesi tarafından Silivrispor’a tahsis edilen otopark ve kafeteryanın doğru değerlendirilmediğini belirterek bundan sonraki süreçte işletilmelerinin belediye bünyesinde kurulacak olan İştirakler Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini söyledi.

Elde edilecek olan gelirin yine Silivri’deki sportif faaliyetlerde kullanılacağını vurgulayan Yılmaz; ilçedeki bütün amatör kulüplerin eşit bir şekilde bu imkandan faydalandırılacağını söyledi.

Yılmaz, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"...Yanlış giden bir şeyler var arkadaşlar... Bakın ben Silivrispor’a verilen otoparkların, kafelerin veya çay bahçelerinin hiçbirinin doğru şekilde işletilmediğini, kimin işlettiğinin kamuoyu tarafından bilinmediğini ifade ettim ve orada bir denetim mekanizmasının olmadığını söyledim. Bakın otoparka gidiyorsunuz fiş yok, vergi kaydı yok! Otogarı örnek verelim, 7 bin TL kirası var. Verildiği günden beri bir adet daha kira ödenmemiş. 150 bin TL para toplayacaksınız, 7 bin TL kirayı ödemeyeceksiniz…

Bu tarafında da değilim şu an. Benim dediğim şu; bu paralar şeffaf, denetlenebilir bir şekilde toplansın. Ben bu otoparkları Silivri Belediyesi’nin bünyesine alacağım. Düzgün bir şekilde işleteceğim. Buradan gelen gelirleri de Silivrspor ve amatör kulüplere aktaracağım. Sözüm bu. Kendileri de aday olurken teşekkür ettiler. Hatta çoğu aday arkadaş da bu gelirlere ihtiyacı olmadığını iddia etti.

Ama şu an gelinen nokta Silivri Belediyesi’nin Silivrispor’un gelirlerine el koyup Silivrispor’u bu gelirlerden mahrum edeceği noktasında… Bunun böyle yapılacağını kendilerine de söyledim ama ne hikmettir ki belediye başkanının sözüne itibar edilmeyip başka sözlere itibar ediliyor.

SİLİVRİSPOR OYUNCU YETİŞTİREMİYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivrispor’un eskiden futbolcu yetiştirerek büyük kulüplere gönderdiğini oysaki son yıllarda bunun gerçekleşmediğine de dikkat çekti.

Yılmaz, şu şekilde konuştu:

Silivrispor’un altyapı tesisleri, antrenman sahaları yok, kamu tesisleri yok. Şu an yanlışım varsa düzeltsinler Silivrispor altyapısında yetişip üst liglerde olan oyuncu hatırlamıyorum. Eskiden atıyorum Malatyaspor’da, Samsunspor’da, Tekirdağspor’da, Kasımpaşaspor’da top koşturan oyuncularımız vardı. Şu an niye bu oyuncular yetişmiyor bunu sorgulamamız lazım.

SPOR AKADEMİSİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ

Silivri Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde projemiz olacak. Biz tüm altyapı gruplarında müsabakaya hazır hale gelmiş bir spor akademisini belediyemiz bünyesinde kurmayı hedefliyoruz. Onun için benim Silivrispor’a olan sevdamı, Silivrispor’a olan desteğimi sorgulamak kimseinn haddi değil. Tekrar söylüyorum Silivrispor’un kendi dinamikleriyle seçtiği başkanı kim olursa olsun ben ona destek vermeye devam edeceğim.

Editör: TE Bilişim