Silivrispor Kulübü Başkanlığına adaylığını koyan işadamı Dr. Cenk Teker, yönetim kurulu üyesi adayları Mutlu Memiş, Süleyman Gençoğlu, Aşkın Koç, Yasin Danış ve Can Gürcan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Silivri yerel medyasıyla proje ve prensiplerini paylaşan Dr. Cenk Teker, özetle şunları söyledi:

Ortaokul ve liseyi Silivri’de okudum. Çocukluğumdan beri Silivrispor’un bir taraftarıyım.

Kardeşim Serdar Teker, kulübün anahtarını 2009'da kaymakamlıktan teslim aldı.

BERABER BİRİNCİ LİGLERE

Silivrispor hepimizin… Böl parçala yok et mantığı içinde de olmayız. Asla ayrıştırıcı değil biz birleştirici olalım. Silivrispor asla bir kişinin değil, hepimizin… Biz böyle devam edelim. Silivri'de en önemli STK'ların başında gelen Silivrispor'un organize olabilmesi çok önemli. Bizlerin sürdürülebilir başarıları hedeflememiz lazım. Silivrispor bir kişinin değil Silivrispor hepimizin ve hepimizin olmaya da devam etmeli.

“Beraber Birinci Liglere” diyoruz. Çünkü Silivrispor’un sadece bir fıtbol kulübü olmadığını bir kere daha vurguluyoruz.

DİYETİSYEN KONTROLÜNDE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZİ

Diyetisyen kontrolünde sağlıklı yaşam ve sporcu merkezimiz olmalı. Ve bu merkez sadece sporcuların değil bütün Silivri’nin faydalanmasına açılmalı.

YAZ SPOR OKULLARIMIZ OLMALI

Spora küçük yaşlardan başlanmalı. Futbolcu üretebilen ve satabilen bir kulüp olmak çok kolay. Milli takımlarımıza sporcu yetişmeliyiz. Sadece futbolla alakalı olmalıyız. Diğer branşlara da ön plana çıkarmamız lazım. Bu da Silivrispor ile beraber anılabilir olmalıdır.

SU SPORLARI

Silivri deniz kenarında bir ilçe Örneğin bir kürek takımımız olmalı. Yıllar önce Silivri’de Zıpkınla Balık Avlama Dünya Şampiyonası düzenlenmişti. Silivri’nin bu tür değerlerini yeniden ortaya çıkarmalıyız. Bu konularda biraz geri kaldık.

ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ

Silivri’de bir üniversitemiz var. Üniversiteleri de üniversite gençlerini de bu işin içerisine almalıyız. Silivrispor olarak başta Silivri’de bulunan üniversitemiz olmak üzere diğer üniversitelerle de işbirliği yapmalıyız.

SİLİVRİSPOR STORE

Bence önemli eksiklerimizden bire de Silivrispor Store ama çok daha fazla geliştirilmiş bir modeli. Üniversitelerin sanat tasarım bölümleriyle özgün tasarımlar oluşturulabilir. İnsanların zevkle giyebileceği ürünler üretilebilir. Silivri'nin güzel taraflarını tekrar yakalamamız lazım. Silivri'yi tanıtacak ürünler üretebiliriz.

SİLİVRİSPOR İNTERNET SİTESİ

İletişimin bir başka önemli ayağı internet. İnternet sitemizi daha aktif bir hale getirmeliyiz. E-ticareti ve e-oyunları buraya entegre edebiliriz. Kaynaklarıyla beraber kendi kendine dönebilen bir Silivrispor olmalı.

HER FİKRE AÇIK OLMALIYIZ

Sürekli kendimizi yenilememiz lazam. Her fikre açık olmalıyız. Tüm arkadaşların fikirlerine açık olmalıyız. Silivrispor'un tek derdi otogar ve otoparklar olmamalı. Silivrispor sadece bir spor kulübü olmaktan çoktan çıktı. Kardeş kulüpler oluşturmalıyız. Yurt içinde ve yurt dışında kardeş kulüplerimiz olmalı.

SİGARASIZ BİR GENÇLİĞİMİZ OLMALI

Silivri'nin güzellikler gündeme gelmesi gerekiyor. Spor demek sağlık demek. Spor ve sağlığın ön planda tutulduğu taramalar hayata geçirmeliyiz. Gençlerimiz sigara içerek desteğe gelmemelidir. Kendim sağlıkçı olmam sebebi ile inanılmaz olaylara şahit oluyorum. Sigarasız bir toplum diliyorum.

KARDEŞ KULÜPLERİMİZ

Silivrispor’un bir kardeş kulübe ihtiyacı var. Yurt içinde ve yurt dışında birer kardeş kulübümüz olmalı. Onlarla işbirliği içerisinde olmalıyız. Daha fazla dışa açılmalıyız.

STADIMIZ BAŞKA AMAÇLAR İÇİNDE KULLANILMALI

Silivri Stadı'nın başka amaçlarla da ziyaret edilebilir bir konuma taşımamız lazım. Konserlerimiz çeşitli etkinliklerle de kullanılabilir. Silivri değerli bir marka bunu kullanmalıyız.

KLASİS OTELİ DEĞERLENDİRELİM

Bugün kullanamadığımız bir otelimiz var. Klasis Otel şimdi bir bankanın elinde. Klassis atıl vaziyette. Bir protokol yapılmalı. Bankanın da kaybetmeye tahammülü yok. Birçok futbol kulübüyle ortak kullanabiliriz bu alanı. Yeter ki çalışalım. İlçemizin her köşesinde olmalıyız. Kardeş kulüplerimizde de bir araya geleceğiz. Silivri bir markadır ve Silivrispor'da bu markanın en önemli değeri ve reklam yüzüdür” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim