Silivri Belediyesi tarafından Yeni Mahalle Toplu Konutlar bölgesinde yaptırılan Aydan Siyavuş Açık Basketbol Sahası 25 Eylül 2020 Cuma günü açılıyor.

Basetbol sahasına; belediye başkanı Volkan Yılmaz'ın talimatıyla Silivri doğumlü ünlü basketbol adamı olan Aydan Siyavuş'un adı verildi.

AYDAN SİYAVUŞ KİMDİR? 

15 Mayıs 1947 tarihinde Silivri'de doğdu. Babası Ali Siyavuş ile annesi Utarit Siyavuş uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü'nde yöneticilik yapmıştı.Basketbola oyuncu olarak Kadıköyspor'da başladı. 1964 yılında oldukça genç sayılacak bir yaşta basketbol oyunculuğunu bırakarak, koçluğa yöneldi.

Kadıköyspor'da önce altyapı, ardından da a takım koçluğu yaptı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü üçüncü sınıfta terk ettikten sonra, İTÜ'ye Türkiye Yıldızlar Şampiyonluğu'nu kazandırdı. Türkiye millî basketbol takımı koçluğunun yanı sıra Modaspor, Eczacıbaşı, Efes Pilsen, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Çukurova, Darüşşafaka ve Karşıyaka'yı da çalıştırdı. Son olarak Galatasaray'ı çalıştırdığı dönemde vefat etti.

Türkiye Basketbol Ligi'nde 7 kez şampiyonluk kazanarak en fazla şampiyonluk yaşayan antrenör oldu. Millî takımlar genelinde 500'ün üzerinde maça çıkan Siyavuş, 1981 yılında Türkiye millî basketbol takımının başındayken Bulgaristan'da düzenenlenen turnuvada, Yugoslavya millî basketbol takımını yenerek Türkiye'ye Balkan Şampiyonluğu'nu kazandırdı. 1990 yılında Efes Pilsen ile Koraç Kupası'nda Türk basketbol tarihinde ilk kez çeyrek finali yakaladı.

11 Ocak 1998'de, Silivri Klassis Otel'de geçirdiği kalp krizi sonrasında kaldırıldığı Silivri Devlet Hastanesi'nde yaşamını kaybeden Siyavuş, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. Siyavuş evli ve iki çocuk babasıydı.

Editör: TE Bilişim