Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen zihinsel engelliler arası Türkiye Voleybol şampiyonası, 8-10 Kasım tarihleri arasında Silivri'de yapılacak.

 

Türkiye Özel Sporcular Tederasyonu (TÖSSFED) İstanbul İl Temsilcisi Can Dağaşan, konuyla ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. TÖSSFED Özel Eğitim Kurulu Üyesi İsmail Tuna, TÖSSFED Yönetim Kurulu Üyesi Kubilay Kızılbuğa, TÖSSFED Voleybol Teknik Kurul Başkanı Erhan Şeref ve Mektebim Okulları Kurumsal İletişim Müdürü Arzu Gençcan'ın da katıldığı basın toplantısında, şampiyona ile ilgili bilgi verildi.

 

CAN DAĞAŞAN’IN BASIN AÇIKLAMASI:

“Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu 14 spor dalında 184 kulüp 14000 lisanslı sporcusuyla ülke çapında 81 ilde teşkilatı bulunan, kurumsallaşmış bir yapıdır. Nitelikli spor elemanı, bilimsel ve yenilikçi yaklaşımlarla özel sporcularımıza spor hizmeti, yaşam zenginliği ve kalıcı unsurlar bırakmayı hedeflemekteyiz. Türkiye’deki tüm ulusal ve uluslararası faaliyetlerini belirleme, düzenleme ve denetleme yetkisine sahip yegâne kurum olarak; özel sporcularımızın arşivini oluşturmak, okullar, kulüpler, yazılı ve görsel basın, tüm kişi ve kuruluşlarla işbirliği içinde özel sporcuların tanınırlığım arttırmak, toplumla entegre olmalarını sağlamak ve uluslararası faaliyetlerde ülkemizin en üst düzeyde temsil edilmesini sağlamaktayız.

Zihinsel engelli kişileri yakın çevrelerinin dar sınırlarından çıkarıp yasamın akışı içine çekmek, onlara toplumda kabul ve saygı gören yararlı ve üretken bireyler olabilme fırsatı vermek Zihinsel engelli gençlere ve erişkinlere çeşitli olimpiyat sporlarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlayarak fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, basarinin mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkiler - güçlendirmelerine yardımcı olmak temel amaçlarımızdır. Federasyonumuzun 2013 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Voleybol Şampiyonasını 8-10 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul-Silivri’de yapıyoruz. Neden Silivri? Çünkü son on yılda Silivri Özel Sporcularla ilgili büyük bir ivme yakaladı. 2008’de Silivrispor bünyesinde kurulan engelliler şubesi ile başlayan süreç daha sonra Silivri Özel Sporcular Kulübü ile devam etti. Daha sonra özel eğitim okulumuzda da kulüp kurarak bu sürece katkı sağladı. 2010 yılında bir ilk gerçekleşerek Avrupa Futbol Şampiyonasına büyük bir başarı ile ev sahipliği yaptık. Silivri artık sadece müsabakalara katılan değil özel sporcularda Mili Sporcu yetiştiren bir merkez oldu. Bisiklette dünya şampiyonumuz Canan, basketbol milli takımımızda Enver, gülle atmada Volkan ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

Maçlar Alibey Spor Salonu, Abdülezel Paşa İlkokulu Spor Salonu ve Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Spor Salonlarında yapılacaktır. Toplam 18 Takımın yer alacağı şampiyonamızda takımlar kız, erkek veya karma 8 sporcudan oluşacaktır. Müsabakalar öncesinde seviye tespit müsabakaları yapılarak takımlar 3 kategoriye ayrılacaktır. A, B ve C kategorilerinde teknik toplantıda çekilecek kura ve belirlenecek fikstüre göre kazanılmış 2 set ve 25 sayı üzerinden oynanacak ve 3 gün sürecek müsabakalar sonucunda ilk üçe girecek takımlarımıza kupa ve madalyaları takdim edilecektir.

Onların sadece kazanması için değil, cesaretini kanıtlamaları için varız. Toplumda yapıcı ve başarılı kişi olarak saygınlık kazanmak onların da hakkı değil mi? Başarmak için ne kadar büyük ve güçlü gayretler içinde olduklarını görmek bile bizim için büyük bir mutluluk. Onların yanı başlarında olan, destekleyen Mektebim Okulları'na, Polipen’e, Beyaz Yemek firmasına ve ayrıca farkındalık oluşturduğunuz için siz değerli basın merguplarına teşekkürlerimi sunuyorum.”

 


 

 

Editör: TE Bilişim