Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 2013 yatırım programı kapsamında ilçe genelinde eş zamanlı olarak başlattığı çalışmalar devam ediyor. Silivri’yi tüm mahalleleri ile modern ve çağdaş bir kente dönüştüren Başkan Işıklar, yol, tretuvar ve meydan düzenleme çalışmalarının yanı sıra; park ve spor alanlarıyla da ilçede nefes alma noktaları oluşturuyor. Ortaköy Mahallesi Kahraman Sokak’ta atıl vaziyette bulunan bir alanı ve Gazitepe Mahallesi Bağlar Sokak’ta eski spor sahası olarak kullanılan bölgeyi çok amaçlı modern spor alanları haline getiren Başkan Işıklar, Başkan Yardımcısı Zafer Ercan, Park ve Bahçeler Müdürü Peyzaj Mimarları Beyhan Bayram ve Suna Akıncıoğlu ile birlikte bölgede incelemelerde bulundu.

 

AÇILIŞLAR EKİM AYINDA GERÇEKLEŞECEK

Çalışmaların hız kazandırılması konusunda talimat veren Başkan Işıklar, Ortaköy ve Gazitepe’de oluşturulan spor alanlarının açılışlarını, ilçe genelinde devam eden park çalışmalarının da sonlanmasıyla birlikte Ekim ayında yapılacağını belirtti. Işıklar’a Gazitepe’de gerçekleştirdiği ziyaretinde Gazitepe Spor Kulübü Başkanı Metin Oral da eşlik etti. Spor Alanı düzenleme çalışmalarını Oral ile birlikte gezen Başkan Işıklar, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

 

KAHVEHANELERİ ZİYARET ETTİ

Gazitepe ve Ortaköy Mahallesi’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerinde kahvehaneleri de dolaşan Işıklar, hemşerileriyle çay içerek sohbet etti. Esnaflara hayırlı işler dileyen Başkan Işıklar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek mahalle sakinlerinin görüş ve önerilerini dinledi.

 

ORTAKÖY’DE NELER YAPILIYOR?

Silivri Belediyesi 2013 yatırım programında Ortaköy Mahallesi Kahraman Sokak’ta başlatılan Spor Alanı Düzenleme Çalışmaları kapsamında toplam 2280 metrekare alan üzerinde, 460 metrekare sert zemin çalışması yapıldı. 1400 metrekare yeşil alan düzenlemesi yapılacak alana, çift pota basketbol – voleybol sahası yapılacak. Özellikle kadınların talepleri üzerine fitness aletlerinin de yerleştirileceği alan, yapılacak aydınlatma çalışmalarıyla atıl durumundan kurtarılarak modern bir görünüme kavuşacak.

 

GAZİTEPE’DE NELER YAPILIYOR?

Silivri Belediyesi 2013 yatırım programında Gazitepe Mahallesi Bağlar Sokak’ta başlatılan Spor Alanı Düzenleme Çalışmaları kapsamında toplam 5530 metrekare alan üzerinde, 875 metrekare sert zemin uygulaması gerçekleştirildi. 1850 metrekare yeşil alan düzenlemesi yapılacak alana çift pota basketbol – voleybol sahası ile 2047 metrekarelik halı saha yapılacak. 300 kişi kapasiteli amfinin yapıldığı spor alanında fitness aletleri ve çocuk oyun grubunun montajları tamamlandı. Bölgede atıl durumda bulunan bina kafeterya- idari bina, soyunma odası ve depo olarak kullanılmak üzere yeniden düzenlenecek.

 


 

Editör: TE Bilişim