Silivri'nin Fener Mahallesi halkından olan Müjdat Gürsu, Silivrispor'un altyapısında başladığı futbol kariyerini Samsunspor'da oynadığı son yıllarında milli forma giyerek taçlandırmıştı.

Silivrili milli futbolcu, 21 Haziran 1994 yılında Muğla'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Müjdat Gürsu'nun 24. ölüm yıldönümü sebebiyle Fener Mahallesi Muhtarı Muharrem Eren ve Genç Fenerbahçeliler Taraftar Grubu Silivri Temsilcisi Mustafa Eren tarafından sosyal medya paylaşımları yapıldı.

ÖZGEÇMİŞİ

Fener Köyü'nde yaşayan Mehmet ve Hatice Gürsu çiftinin oğlu olan Müjdat, ilkokul yıllarında top oynamaya başladı. Lisede Silivrispor'un altyapısına girdi. 1990-1991 sezonunda 3. Lig'deki Silivrispor'da oynadı. 1991-92 sezonunda 2. Lig'teki Bandırmaspor'a transfer oldu. Oynadığı 32 maçta 2 gol kaydetti.

1992-93 sezonunda Samsunspor'a transfer oldu. Klasman grubunu namağlup, Yükselme grubunu da 1. bitirip Türkiye 1. Ligi'ne çıkan kadroda yer aldı. Oynadığı 31 maçta 3 gol attı. 1993-94 sezonunda ise İsmail Uyanık başkanlığında Gigi Multescu yönetiminde Serkan AykutAhmet YıldırımErtuğrul Sağlam gibi Türk futbolunun önemli isimliyle beraber forma giydi. 24 maçta oynadı. 2. ligden gelen bir takım için çok iyi bir sonuç olan 5.liği elde ettiler. O sene son kez düzenlenen Balkan Kupası'nın da sahibi oldular. Sezon sonu Gürsu'nun Fenerbahçe'ye transfer dedikoduları çıktı. Ancak Samsunspor ile sözleşmesini yeniledi. Futbolu ve fiziksel olarak Ronald Koeman'a benzetildiği için lakabı "Koeman Müjdat"tı.

1992'de daha Bandırmaspor'dayken ilk kez 21 yaş altı Türkiye Millî Futbol Takımı'na çağrıldı. 9 maçta forma giydi. Bunların 6'sı 1994 UEFA 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası elemeleriydi. Attığı 2 golü de bu maçlarda attı. Ancak birinci Polonya ile 1 puan farkla 2. oldular.

Ümit millî takımda, daha sonra Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final, Dünya Kupası'nda 3. gören jenerasyondan Rüştü ReçberAlpay ÖzalanArif ErdemErgün PenbeHakan ŞükürSergen YalçınAbdullah ErcanEmre Aşık gibi isimlerle forma giydi. (Kaynak: Vikipedia

Editör: TE Bilişim