Silivrispor Kulübü Başkanı Ümit Kalko kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Kalko, kulüp yöneticileri Süleyman Gençoğlu, Mutlu Memiş ve Yusuf Temel’in de katıldığı toplantıda son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ricası ile kulüp yönetiminde görev aldığını belirten Kalko, “geldiğimde, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte mali açıdan çökmüş ve itibar açısından da bitmiş bir kulübü teslim aldık. Allahın insanlara vermiş olduğu bir özellik var, o da unutmak! Unutuyoruz biz. Her şeyi çok çabuk unutuyoruz. Silivrispor ile alakalı insanlar her şeyi çok çabuk unuttu. Geçtiğimiz yıl Silivrispor 3.3 milyontl borcu olan, başkanlık süreci tapelere düşen, çeşitli dolandırıcıları çevresinde kol gezdiği bir kulüptü. Çok sevdiğimiz Belediye Başkanımızın ricasıyla bu ateşten gömleği giydik. Bunları açıklayınca enkaz edebiyatı yapıyoruz diye eleştiriliyoruz. Evet çünkü bir enkaz aldık. Kulübü maddi açıdan düzenliyoruz. Şahsım 2 milyon TL gibi bir destek verdim. Bunun 500 bin TL lik kısmını bağışladım. SSK ve vergi dairesi ile alakalı olan borçlarımızı yapılandırdık. Kendi dönemime ait borçlarımızı da ödüyoruz. Geçmiş dönemki borçları da ödüyoruz. Transfer ile alakalı nakit bir ödeme yaptık. Genel Kurulda bir söz verdik. Benden bu yıl şampiyonluk beklemeyin, bu yıl borçları toparlayıp önümüze bakalım dedik.

Daha sonra futbol takımının performansından ve teknik direktör değişikliğinin nedenlerinden bahseden Ümit Kalko şunları söyledi:

SERTAN GÜRİZ ŞANSINI İYİ KULLANAMADI

Silivrispor olarak şu anda 24. haftayı geride bıraktık. Grupta play-off mücadelesi veren en güçlü kulüp ve hala şampiyonluk şansı olan bir kulübüz. Geçtiğimiz süreçte bir hoca değişikliğine gittik.

Sertan Hoca ile oturduk. Kendisine, ben ve yönetimim senin için bir şansız. Kulübü ve takımı şampiyon yap, beraber bir takım kuralım, nakit açıdan yanında olalım dedik. İstediği tüm transferleri yaptık. İlk 5 maçın ardından galibiyet serisi yakaladık ve ilk yarıyı lider tamamladık. Ancak devre arası sağlıklı bir kamp geçirmedik. Sonrası düşüş başladı. Ancak takımımızın oynadığı oyundan hiç memnun değildik. Ligdeki en iddialı takımı kurmamıza rağmen ya 0-0, ya1-0, ya 1-1 gibi düşük sonuçlar ile ayrıldık. Skora bakınca liderdik ancak biz skora bakmadık, spora baktık. Gelecekteki vizyonunu daha iyi yönlendirmek için tedbir alma gereği duyduk. Hocamızla konuşup yollarımızı ayırdık. Sene sonuna kadar olan borçlarının tamamını istedi, ödenmemesi halinde avukata vereceğini belirtti ve bizde sene sonuna kadar olan bütün alacaklarını kendisine ödedik. Ayrıldıktan sonra bir veda metni yayınladı. Ben ve arkadaşlarıma hariç herkese hakkını helal etti. Şöyle bilinmeli ki geçtiğimiz yıl yani benden önceki yıldaki alacaklarını da ben ödedim.

ATEŞ OLSAN CÜRMÜN KADAR YER YAKARSIN

Ben ve Yönetimim Silivrispor için bir şansız. Hoca değişikliğinden sonra bir takım ithamlarda konuşulmaya başlandı. Yeni hoca seçimimizle alakalı ben köylümü getirmişim antrenör yapmışım, ben Cumhurbaşkanımızın fotoğrafının önünde poz vermişim, siyasete atılmaya çalışıyormuşum, Sertan Hoca'nın gönderilmesinin sebebi Silivrili olmasıymış, bazı meclis üyeleri hocamız ve ekibi için Silivrinin Çocuklarını büyük harflerle yazıp imalarda bulunmuş olması, aynı meclis üyesinin Bir kilo samandan kaç kilo duman çıkar gösteririz Kalko'ya gibi paylaşımlarda bulunmuş. Bana Belediye Başkanımız ricada bulundu ve bende başına geldim. Bir anda bu takımı şampiyon olabilecek bir takım haline getirdik. Ben teknik direktörümüzü ilk defa makam odamda gördüm. Benimle aynı ilden, köyden, mahalleden değildir. Ama benim köylüm olmak da kötü birşey değildir. Bu iddiada bulunanları kınıyorum. Bu algıyı yaratmaya çalışanları kınıyorum. Meclis Üyemiz Devrim Uzun, benim ve yönetimim hakkında bir takım imalarda bulunuş kendisi. Bir kilo samandan, kaç kilo duman çıkar gösteririz diye bir mahalle ağızıyla bir meclis üuesi konuşamaz. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Adama haddini bildirirler. Bir meclis üyesi bu tarz konuşamaz. Sertan Güriz'le yollarımızı ayırdıktan sonra "Üzülmeyin Silivri'nin Çocukları!" diye büyük harfle vurgu yapıp, bizim ........ imasında bulunan bir meclis üyesi var karşımızda. Ben burada Silivri'yi sevdiğim için geldim. Bir meclis üyesinin, bunlar Silivri'nin çocuğu, bunlar değil gibi imalarda bulunmasına üzüldüm ve acıdım. Kendisini derhal kendi sosyal medya hesabından şahsımdan ve yönetimimden, Silivrililer'den, Silivrili olan olmayan herkes adına özür dilemesini bekliyorum.

BEN RANTÇI DEĞİLİM, İNŞAAT YAPMIYORUM, İHALE PEŞİNDE KOŞMUYORUM

Ben başkan olmadan önce Mektebim Okulları olarak Silivrispor'un 3 yıldır forma ana sponsoruyuz. Her yıl 80 bin TL verdik. 10 Bin TL veren yoktu ben verdim. Bana buradan öğrenci geleceğini mi zannediyorsunuz. Ben alan el değilim, ben veren elim. Ben Başkan olunca bana bir şey katmaz. Ben ve arkadaşlarım Silivrispor’a katmaya geldim. Ben arsa rantçılığı yapmıyorum, ben ihalelere katılmıyorum, ben inşaat yapmıyorum arkadaşlar. Bu yıl umreye gittim bak siyasete girecek dediler. Fotoğraf çekiliyorum bak siyasete girecek diyorlar. Benim genel merkezimizdeki makam odamda İlk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafı da var. Halkın oyları ile seçilmiş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da fotoğrafı var. Bu benim makam odam. Fotoğrafı çeken kardeşimiz ters ışık olmasın diye bizi orada fotoğraf çekmek istedi. Zaten Cumhurbaşkanımızın yüzü bile çıkmamış. Velev ki Cumhurbaşkanımız arkada olsun. DHKPC veya PKK liderinin fotoğrafının önünde mi çektik? Halkın seçmiş olduğu Cumhurbaşkanımızın önünde fotoğraf çekilmek suç mudur. Bunu nasıl algılatırsınız? Siyasete gireceğimi bu fotoğraftan nasıl çıkarırsınız? Benim Belediye Başkanımızla aramızı açmak için, Başkanımıza bunlarla gidip bakın başkanım fotoğraf vermiş, umreye gitmiş gibi suçalamalarla gitmeniz ayıp. Arkadaşlar Başkanımıza da dedim girebilirim de ama yüzde yüz, yüzde 1 milyon siyasete falan girmiyorum. Aday olan herkese başarılar diliyorum. Ben bu oyunda olmayacağım. Ama insanların aklına geliyor. Ülkenin 52 ilçesinde kampüsü olan, Türkiye’nin en büyük 3. okul zincirinin sahibi biri geliyor, 2 milyon TL takıma para koyuyor, arkasından da bu tarz densiz meclis üyesi ithamlarda bulunuyor. Ben Silivrispor Başkanı olmasam siyasete giremez miyim? Benim bu statüm var. İstesem siyasete de girerim. 15 Temmuz Darbe kalkışmasının sonrasında da, Fethi Sekin Şehidimizin ardından da Şehit yakınlarımızın çocuklarını ücretsiz okutma kararı aldım. Bu hareketimi de siyasete girecek diye yorumluyorlar. Meclis üyesi kılığına girmiş bazı zevaller, başka kişiler ithamlarda bulunsun. Bazıları ise sosyal medyadan benim ölmüş anneme kadar küfürlerde bulunsun. Ben ölmüş anneme küfür eden kişilerin annelerinin ellerinden öpüyorum.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN BİR RİCASIYLA GELDİM BİR RİCASIYLA GİDERİM

Bu kafayla Silivrispora başka kulüp başkanı bulamazsınız. Silivri’nin bir reisi vardır o da Silivri Belediye Başkanıdır. Kendisinin bir ricasıyla geldim, bir ricasıyla da giderim. Gelecek olan bir kulüp başkanı varsa hibe ettiğimin haricinde borç olarak vermiş olduğum 1.5 milyonTL’lik ödemeyi bana geri verecek biri olacak, gerekli ödeme kolaylığını da yaparım, o vadeyi de sağlarım. Kimsenin kuşkusu olmasın. Buyursun gelsin ben hemen görevi bırakmaya hazırım. Bu fırsatı herkes iyi değerlendirsin. Burası benim tapulu malım değil. Ama ben öyle bir sahiplendim ki Silivrispor artık çiftlik değil, kimsenin de çiftliği değil. Öyle uzaktan kumandayla Silivrispor’a yön vermeye çalışan varsa avcunu yalarlar. Sizce biz yönetime geldikten sonra bu kulübün 1tl sini boş yere harcamış olabilir miyiz? Harcayamayız çünkü kulübün öyle bir parası yok. Ben koydum parayı.

BEN PARALI EŞEK DEĞİLİM

Yönetim Kurulundan bazı arkadaşlar ile ayrıldık. Bazı ithamlar var ortada. Biz yönetime geldikten sonra birgün arkadaşlar ile bir araya geldik ve oturduk. 100 bin TL gibi bir açığımız var. Şahsım 2 milyon TL yi koyduktan sonra futbolculara ödememiz gereken meblağ için 100 bin TL açığımız kaldı. Bende dedim ki arkadaşlar her biriniz 20 bin TL kulübe bağışlayın ben 500 bin TL bağışlayacağım. Süleyman Gencoğlu, Mutlu Memiş, Yusuf Temel, Abdulvahap Aras 20 bin TL bağışladı. Raşit Yağcıoğlu ve Yavuz Dirik düşünmemiz gerek dedi ve aramızdan ayrıldı. Ben paralı bir eşek değilim arkadaşlar. Benim böyle bir zorunluluğum yok. Belediye Başkanımıza verdiğimiz sözde ben kulübe 500 bin TL bağış yapacağım 750 bin TL de destek çıkacağım, kulübün ayakta kalmasını sağlayacağım. Ama ben 2 milyon TL verdim. Para veremeyecek durumu olan arkadaşlarımız olsa anlarım. Zaten böyle bir teklifte vermem. Yönetimden Meclis Üyelerimiz Arzu Hanım ve Zafer Bey'den böyle bir isteğimiz olmadı. Durumu iyi olan arkadaşlarımızdan istedik. Ama onlar bizi yalnız bıraktı. Sonuçta Varlığından hayır gelmeyenin, yokluğundan zarar gelir mi? Gelmez! Bizde bir daha çağırmadık. Zafer Bıyıklı kardeşimiz ise Raşit ve Yavuz kardeşimizin toplantılara çağırılmadığını öğrenince o da gelmedi.

Bundan sonraki süreçle alâklı da takımımızın fikstür avantajımız var. Kalan dönemde de Play-Off’lara kalacağımızı ve başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Biz verdiğimiz sözü tutup ilk sene için borçlarımızı ödeyecek ve önümüzdeki yıl da şampiyon olacağız. Kurumsallığı getirmek vizyon koymaktır. Ama biz öyle bir vizyon koyduk ki geçen yıl düşmemek için oynayan takım şampiyonluğun en güçlü ekibi olduk. Takım böyle olunca da tu kaka ilan edildik. Buda vizyonumuzun bir göstergesidir.

AVUCUNUZU YALARSINIZ

Bazı akbabalar var Ümit Kalko ve yönetiminin üzerine gidelim, fake hesaplarla gündem oluşturulup yıpratalım gibi düşüncesi olanlara avucunuzu yalarsınız diyorum. Çeşitli iddialarla öyle bir noktaya gelindi ki Silivri'de doğan ve büyüyenler AB vatandaşı sonradan gelenler Afgan vatandaşıymış gibi görüyorlar. Burada 250 kişiye ekmek veriyorum, Ülkede 52 kampüsü olan bir eğitim zincirinin sahibiyim, Türkiye'de 6000 kişiye ekmek veriyorum, 30bin öğrencim var, Silivrispor'u düştüğü yerden kaldırmak istiyorum. Ne yani ben Silivrili değilim öyle mi? Silivri herkesindir. Bu noktaya gelene kadar birçok fedâkarlık yapan ben ve yönetici arkadaşlarımın gerekli desteği görmediğimizi de düşünüyorum. Ben olduğum sürece mali bir sıkıntımız olmayacaktır. Lütfen herkes bu takıma destek olsun. Çünkü Silivrispor güzel bir değer, ben yarın bırakmaya da hazırım.

Editör: TE Bilişim