Silivri Belediye Meclisi 3 aylık pandemi arasından sonra biriken gündemle toplandı. 50 ayrı gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda meclis başkan vekili ile encümen komisyon üyelerinin seçimi yapılırken, bağış ve imar değişlikliği talepleri komisyonlara havale edildi.

Seçim ittifakı gereği MHP listesinde görünen ve geçtiğimiz günler MHP’den istifa ederek AK Parti Grubu oluşturan 13 meclis üyesinin AK Parti Grubu olarak ayrı sıralarda oturduğu dikkat çekti.

Yapılan oyalama sonucunda MHP’li Sultan Aşkın ile AK Partili Ömer Tekin ve Yasin Gören 2020-2021 döneminde görev yapacak olan encümen üyeliklerine seçildi.

KAÇAK YAPILAŞMA İLE MÜCADELE EDİLECEK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Temmuz ayı belediye meclis toplantısının birinci oturumu sırasında yaptığı konuşmada kaçak yapılaşma ile mücadele konusunda kararlı olduklarına dikkat çekti.

Yılmaz, konuyla ilgili olarak özetle şunları söyledi:

Silivri ilçe sınırlarımız içerisinde kaçak yapılaşmayla mücadele konusunda son derece kararlıyız. Kartvizitine, kim veya kimin yakını olduğuna bakmadan yıkımlara devam ediyoruz. Ancak bu yıkımlar konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yeterli desteği göremiyoruz.

Siyasi hesap yapmıyoruz, kimseyi kendimize düşman almayalım diye düşünmüyoruz. Tek düşüncemiz kamu çıkarlarını korumak ve Silivri içerisinde yasa dışı yapılaşmaya engel olabilmek.

Araç ve gereç konusunda zaman zaman yetersiz kaldığımız da oluyor. Ancak gerekirse bütün belediye personeli kazma ve küreklerle gelip kaçak yapıları kendi ellerimizle yıkarız. Bu konuda o kadar kararlıyız.

İSTANBUL VALİSİ YIKIMA GELECEK

Geçtiğimiz hafta İstanbul Valimiz’i de ziyaret ettim. Bu konuda sıkıntı yaşayan ilçe belediye başkanlarının ve aynı zamanda çevre şehircilik il müdürlüğü ile bayındırlık İl Müdürlüğümüzün de katılacağı bir toplantı tertiplenmesi talebinde bulunduk.

Yine Sayın Valimiz’le yaptığımız görüşme neticesinde önümüzdeki günlerde büyük bir yıkım sırasında bizzat kendisinin de Silivri’ye gelmesi ve bu sayede farkındalık oluşturulması konusunda da mutabık kaldık.

10 TEMMUZ CUMA GÜNÜ DEVAM EDİLECEK

Silivri Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci oturumu 10 Temmuz 2020 Cuma günü yapılacak.

Editör: TE Bilişim