Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında; Silivri’ye gelen ve getirilecek olan hizmetler konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bir mücadele içerisinde olduğunu söyledi.

Sözlerinin devamında; “…Silivri’ye İBB’nin hizmetlerini sürükleye sürükleye getiriyorum...” ifadesini kullanan Yılmaz, İBB tarafından Silivri ve Çatalca’dan süt toplanarak dağıtıldığından haberinin olmadığını söyledi

Yılmaz, İBB ile koordinasyon konusunda konuşması sırasında şunları söyledi:

"...Ekrem Bey’in değerlendirmesini yapmak bana düşmez, vatandaş zaten yapacak. Ama tabi Ekrem Bey’in dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da Büyükşehir’de ilk yılı. Biraz sabretmek lazım kendisine ama koordinasyon noktasında zaman zaman kendisi de sıkıntı yaşasa da Silivri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi özelindeki ilişkileri iyi götürmeye çalışıyoruz. Amacımız Silivri’ye hizmet çünkü. Ufak tefek fikir ayrılıkları tabi ki olacak. Ekrem Bey doğru yaptığı yerde teşekkür ediyoruz, edeceğiz; yanlış yaptığı yerde de eleştirimizi yapacağız..."

HİZMETLERİ SÜRÜKLEYE SÜRÜKLEYE GETİRİYORUM

"...CHP’li arkadaşlar şunu bilsin ben Silivri’de Ekrem Bey için bir şansım. Çünkü Silivri’ye İBB’nin hizmetlerini sürükleye sürükleye getiriyorum. Kimse gece rüyasında görüp Silivri’ye hizmet getiriliyor zannetmesin. İBB’nin buraya yaptığı hizmetleri de kimse lütuf olarak görmesin. Silivri’nin anasının ak sütü gibi hak ettiği hizmetler bunlar..."

İBB YIKIMLARDAN KAÇIYOR

Ormanlık alanlarda yapılan kaçak inşaatların yıkımları sırasında talep etmelerine rağmen İBB’den destek alamadıklarını da belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz; “Ekrem Bey niçin yıkıma ekip göndermiyor? Oy kaybedeceğiz diye kendi geleceğimizi mi kaybedeceğiz?” soruları yöneltti.

SİLİVRİ’DEN SÜT TOPLANDIĞI SÖYLENİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Silivri ve Çatalca’daki üreticilerden toplanan sütleriin İstanbul halkına dağıtıldığı şeklindeki söylemine de dikkat çeken Yılmaz; “...Silivri ve Çatalca’dan süt toplanıp dağıtıldığı söyleniyor. Basın aracılığıyla öğreniyorum. Silivri ve çevresinden iş yaparken belediye başkanını yok sayarsanız başarılı olamazsınız…” diye konuştu.

KREŞLERİN ARSASINI BİZ VERDİK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB tarafından yaptırıldığı duyurulan kreşlerin Silivri Belediyesi ve İBB tarfaından müştereken yaptırıldığını söyledi.

Yılmaz, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"...Kimse şunu görmüyor. İstanbul Büyükşehir BelediyesiSilivri’ye kreş yapıyor; ya güzel yapıyor da ben Silivri Belediyesi’ne at bir araziyi İBB'nin bir metrekare arazisi yokken Ekrem Bey’e oraya kreş yapması için tahsis ediyorum. O kreşin yapımının yarısı Silivri Belediyesi’ne ait, mantıken bakıldığında. Onun için biz burada siyaseten birler başarısız olsun ellerimizi ovuşturalım demeden Silivri için yapılacak her şey yapmaya devam edeceğiz...

Editör: TE Bilişim