Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Çengel, görevinden istifa etti.

Çengel, bugün (14 Kasım 2013 Perşembe) CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu'ya, Silivri Belediye Başkan adayı olabilmek için başvuru dosyasını teslim edecek.

 

YAVUZ ÇENGEL KİMDİR?

1958 yılında Silivri'de dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Silivri'de, Lise öğrenimimi ise Çorlu'da okudu. 1977 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat bölümüne girerek yüksek eğitimimi tamamladı.


1984-1985 yılları arasında yedek subay olarak vatani görevini tamamladıktan sonra, stajyer öğrenci olarak görevlendirildiği Silivri Belediyesi'nde memuriyete başladı. 1985 yılından 1989 yılına kadar asfalt şantiye şefi olarak çalıştı. 1989 yılında belediye başkan yardımcılığına atandı ve bu görevi 6 yıl 3 ay sürdü. 1995-1999 yılları arasında aynı belediyede mühendis olarak görevini sürdürürken bir yandan da İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde iş idaresi eğitimi aldı.


1999 yılındaki yerel seçimlerde Demokratik Sol Parti (DSP) den belediye başkanlığı için seçimlere katıldı fakat kazanamadı..


Aynı yıl Avcılar Belediye Başkanlığı'nda başkan yardımcısı görevine getirildi. 2000 yılının mart ayında, Çevre Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü'ne üçlü kararname ile asil olarak ataması yapıldı. iki bakanlığın birleşmesinden sonra 2003-2004 yılında İl Çevre ve Orman Müdürü olarak görev yaptı.
2004 Yılında ise yeniden Avcılar Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevine tayin edildi.


Avcılar Kent Konseyi İcra Kurulu Üyeliği, Tema Vakfı Temsilciliği, Avcılar Çevre Derneği'nde faal olarak çalışmakta olup, ADD Silivri Kuruculuğu ve Yöneticiliği, Silivri Spor Kulübü Yöneticiliği ve Silivri Kooperatifler birliği kuruculuğu ve 2. Başkanlığı’nı da yapmıştır.

Yavuz Çengel evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim