Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, 3 Mayıs Türkçülük Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Türkyılmaz'ın mesajı şu şekilde:

 

Türkçülük Günü, 3 Mayıs 1944 tarihinin anıldığı gündür.

Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün 1938’de uçmağa varışının ardından Türk Milliyetçiliği anlayışının giderek terk edilmesi ve günümüzde de tüm hızıyla devam etmekte olan bu değişimin Türkçülüğe düşman bir hale gelmiş olması, 3 Mayıs Türkçülük gününün anlam ve önemini bir kat daha artırmıştır.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ardından, Türklük bilincinin giderek köreltildiği ve ithal fikirler ile gençliğin uyutulduğu bir döneme girilmiştir. Bu gidişat ise Türk Milliyetçilerinde büyük rahatsızlıklar oluşturmuş ve başta Hüseyin Nihal Atsız olmak üzere aydın kesimlerden ve Türkçü gençlerden tepkiler doğması gecikmemiştir.

3 Mayıs Türkçülük günü, Türk milliyetçilerince zulmün ve baskının yaşandığı bir tarihtir.  O yıllarda tek parti dönemi vardı. Bugün de sultanlığa soyunmuş bir tek parti anlayışını sürdürmek isteyenler var. O gün de Türk milliyetçiliği hor görülüyordu, bugün de. 1944'lü yıllarda olduğu gibi bu günde;  'Türküm' demekten çekinenler , ‘Türküm' demekten rahatsız olanlar var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti, bayrağı ve bölünmez bütünlüğüyle ayaktayken, 36 etnik gruptan söz edenler, ne hikmetse 'Türküm' demeye imtina ediyorlar. Varsın öyle olsun, biz bildiğimiz yolda gideceğiz.

Mücadele sürecimiz içinde kendimize bir zaman biçmiyoruz. Gelecekle ilgili de bir sınır koymuyoruz. Türk Milleti kendini geliştirerek, şerefli yeri ile insanlık alemine bir örnek olacak şekilde varlığını sürdürecektir.

Bizler, sözde soykırım kutlamalarında yakılan Türk bayraklarını unutmadık.Taksimde Atatürk heykeline örtülen terör paçavralarını unutmadık.Irakta Amerikan conileri tarafından askerlerimizin başına geçirilen çuvalı unutmadık.Sözde barış gösterilerinde kardeşlik hikayeleri altında indirilen Türk Bayraklarını, parçalanan Atatürk büstlerini, 17 yaşında diri diri yakılan genç kızlarımızı unutmadık!

Binlerce şehit ve gazi, bu toprağı sulayan her damla kan ve yaşanan her hain badire hatırımızdadır.

3 Mayıs Türkçülük günü, bir bayram veya bir yas günü değildir.3 Mayıs; Türklük uğruna çekilen çilenin, ızdırabın ve yine bu türlü felaketlere karşı Atsızcasına bir dik duruş ve soysuzlaşmaya karşı bir başkaldırıdır.3 Mayıs günü, Türklüğün şahlanış günüdür.

Bu manada Türklüğe gönül vermiş ve hizmette bulunmuş bütün şahsiyetleri, rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz.

 

Şenol Türkyılmaz

MHP Silivri İlçe Başkanı

 

Editör: TE Bilişim