Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen, “Parlamento çalışmaları”, “Balkanlarda sol”, “milletvekili, halk ve seçmen ilişkileri” ile “milletvekili yetki, sorumluluk ve güvencelerinin” konu alındığı panel geçtiğimiz Cuma günü Silivri Belediyesi Nikah ve Fuaye Salonu’nda gerçekleşti. Panelin moderatörlüğünü Cumhuriyet Halk Partisi MYK Üyesi Kültür Sanat Platformu Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş yaparken, Siriza Rodap İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Kıbrıs Milletvekili CTP Genel Sekreteri Armağan Candan ve Siriza Rodap Gümülcine Milletvekili Ayhan Karayusuf da konuk konuşmacılar olarak programda yer aldılar.

TUĞLU: ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Panelin açılış konuşmasını yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, “Türkiye çok zor bir dönemden geçiyor. Açılım adı altında başlayan süreçte yine çeşitli illerimizde askerlerimiz haince katledildiler. Üstelik sivil kıyafetli alış veriş esnasında dahi teröristlerce katledilmekten kaçmadılar. Daha Soma’da yaşanan facianın acısı yüreğimizi dağlarken, Ermenek’te 18 madencimiz daha ihmaller zincirinin kurbanı olarak acımızı katlamıştır. Kurtarma çalışmaları sürüyor, ben kendilerine acil yardım diliyorum Allah’tan” dedi.

IŞIKLAR: BELEDİYELERE DAHA ÇOK ÖNEM VERİLMELİ

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da panelde bir konuşma yaparak şunları kaydetti: “Toplumun bütün kesimlerine biz yerel olarak dokunuyoruz. İnsanı merkezine koyan değerleri yaşatabilmeyi hedeflerken bunu solun değerleriyle başarmak için çaba harcıyoruz. Yerel yönetimlerin işte böyle bir avantajı var. Belediyeler olan yerlere bakın, oylardaki artışları ve yerini göreceksiniz. İstanbul’da yaşam alanları olan bir yer isteyenler, CHP’li ilçelere geliyor. Bunun nedeni de çok açık; Çünkü biz aydınlık yaşamı, insana değeri ve kent yaşamını savunuyoruz. İçinde bulunduğumuz geçmişimizden bir parça olan yoğurthaneyi nasıl yarınlara taşımak için bu şekle getirdiysek, CHP’nin de aynı şekilde yerelden sıçraması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada işte belediyelerin çok daha fazla önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsana verilecek değeri dalga dalga yayabilecek tek kurumdur belediye. Elimizde kalanları çok iyi tutup buradan sıçrayış yapmamız gerektiği inancını taşıyorum.”

IŞIKLAR VE TUĞLU PLAKET VERDİ 

Panel sonrasında Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar konuk konuşmacılara günün anısına birer teşekkür plaketi sundu.

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim