Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, 23 Aralık 1930 yılında gericiler tarafından ehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın ölüünün 83. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Tuğlu'nun mesajı şu şekilde:

“Bundan 83 yıl önce, 1930’un Aralık ayında yobazlar tarafından Menemen’de şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma kararlılığı, bugün bizlerin milletçe aynı amaç uğrunda ortaya koyduğu kararlılığın temel harcını oluşturmuştur.

Kimse şunu unutmasın ki, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan ve özünde tam bağımsızlığı, kardeşliği, demokrasiyi, toprak bütünlüğünü, kardeşçe yaşamayı, hoşgörüyü ve insanca yaşama hakkını bulunduran Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza dek yaşayacak ve bizlerde Kubilay gibi bu uğurda gerekirse canımızı çekinmeden vereceğiz. 

Biz CHP olarak ne tapu senedimizi olan Lozan’ın delinmesine ne de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin temel unsuru olan çağdaş yaşam tarzımıza el uzatılmasına asla ve asla müsaade etmeyeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Cumhuriyet ve onun kazanımları uğruna canını seve seve ortaya koyan ve şehitlik mertebesine ulaşan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı minnetle anıyor, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Editör: TE Bilişim