Açılış öncesi Silivri İlçe merkezinde bildiri çalışması yapan TKP üyeleri, ilçe halkını açılışa davet etti. Yoğun bir katılımın gözlendiği açılış törenine, TKP Merkez Komitesinden Aydemir Güler ve Gülçin Uz,  Aydınlanma Hareketi çağrıcısı, gazeteci-yazar Orhan Gökdemir ve yerel basından temsilciler ile Silivri halkı katıldı.

Aydemir Güler, konuşmasında düzen siyasetinin ürettiği çözümsüzlüğe karşı örgütlenme vurgusu yaptı. Sözlerine, “Türkiye’de insanların birçoğunun evde, iş yerinde, okulda sürekli siyasi sohbetler yaptığını ancak bu hareketliliğin örgütlenmeye dönmede eksik kaldığını, yüzünü sola çeviren ve kendisini örgütsüz hisseden emekçi sınıfları sosyalizm mücadelesine katmak gerektiğini” söylerek devam etti.

Aydınlanma Hareketi çağırıcılarından Orhan Gökdemir de konuşmasında ülkemizin çok karanlık bir dönemden geçtiğini ve düzen siyasetinin solu da etkisi altına almaya çalıştığını, aydınlanma hareketinin yükselen dalgası ile gericiliğin üzerine gidilmesi ve sol kulvarı boş bırakmamanın önemine değindi.

Gülçin Uz da konuşmasında TKP'nin 2017 yılını sosyalizm yılı ilan ettiğini hatırlatarak, bu kapsamda partinin daha görünür ve ulaşılabilir olmasının önemini vurguladı.

Editör: TE Bilişim