Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül Silivri ziyaretinde hem coştu hem coşturdu. CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Meclis Üyesi adayları ve partililerince Selimpaşa’da çiçekler ve büyük coşku içerisinde karşılanan Sarıgül burada vatandaşlara seslendikten sonra Silivri Merkez Uğur Mumcu Meydanı’nda bekleyen binlerle buluştu. Büyük coşku yaşanan miting alanında hemşerilerine seslenen Sarıgül, Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’ın elini kaldırarak destek istedi, zafer sözü aldı.

 

SARIGÜL: TÜRKİYE LAİK KALACAK

Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’ın ardından Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan binlere hitap eden İBB Başkan Adayı Mustafa Sarıgül şöyle konuştu: “İslam ülkeleri içerisinde laiklikle yönetilebiliyorsak, bunu M. Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Türkiye asla bir Mısır, bir Suudi Arabistan olmayacak. Türkiye ilelebet demokratik ve laik kalacak.”

 

“KOLTUK MÜCADELESİ VERMİYORUZ”

Siz gençler, ‘Çare Sarıgül’ diye yazarken, beni, bu ağabeyinizi yazmıyorsunuz. Sizler kendi geleceğinizi, Atatürk Türkiye’sini yazıyorsunuz. Biz asla koltuk için mücadele vermedik, vermeyeceğiz de. Bu, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma mücadelesidir.

 

“BU MU ADALET?”

Hemen 3 km ilerimizde bu ülkenin bölünmez bütünlüğü için mücadele vermiş olan Genel Kurmay Başkanı yatıyor. Eğer gerçekten bir suç vardı ise, 10 yıldır neyi bekledin? On yıl boyunca neden görevde tuttun? Evindeki kutularda milyon dolarları saklayanlar serbest kalırken, Genel Kurmay Başkanı içeride. Bu mu adalet?

 

"TOPBAŞ METROYU ANCAK 2034’TE SİLİVRİ’YE GETİRİR”

Geçtiğimiz gün sevgili Kadir Ağabey, Silivri'de vatandaşlarımıza hitaben yaptığı konuşmasında ‘'Ben Silivri'ye metroyu getireceğim' demiş. Topbaş 20 yılda 66 km metro yaptığına göre ve İstanbul ile Silivri arası da 60 km olduğuna göre metronun Silivri’ye gelmesi 2034’ü bulacak demektir.

 

“ÖZCAN BAŞKANIN ELİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIM”

Özcan Başkanımız'ın ilk dönemiydi. Çok zor şartlar altında görevi teslim aldı. Ben onun bir dostu olarak elini asla bırakmayacağım. Sizlere haksızlıklar yaptılar ama ne ben ne de Özcan Başkan izin vermez. Ne ben ne de Özcan Başkan camiye mi, cemevine mi, kapalı mısın açık mısın diye kimseye sormayız. Bir tek ‘toprağını seviyor musun?’ diye sorarız. Memleketine sadık mısın? Cevabın evet ise başımızın üstünde yerin var.

 

 

Editör: TE Bilişim