CUMHURİYET Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü, İlçe Başkanı Mümin Tuğlu’nun öncülüğü’nde Taksim Gezi Parkı direnişine destek verdi. Cumartesi günü 14:00 saatinde Silivri sahili Atatürk Anıtı önünden kalkan araçlarla yola çıkan CHPliler , burada yurdun dört bir yanından gelerek direnişe destek veren halkla birlikte Beşiktaş’tan Taksim Meydanı’na doğru sloganlar eşliğinde yürüdüler. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, halka rağmen, inatlaşarak siyaset yapılamayacağını, aksi halde olayların bu noktaya gelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek için yola çıkanlar arasında başta CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu olmak üzere İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili yer aldı.

 

TUĞLU: HALKA RAĞMEN SİYASET YAPILMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, konuyla ilgili olarak, “AKP iktidarının dayatmacı ve kimseyi umursamayan politikalarının getirdiği noktadayız. Halka rağmen, halkın onaylamadığı bir şeyleri yapmakta ısrar ederseniz sonucunda bunları yaşarsınız. Burada halk tam anlamıyla iradesini ortaya koymuş ve iktidara gereken cevabı vermiştir. İstanbul’un göbeğindeki nadir yeşil alanlardan birine ağaçları katlederek AVM yapmaya kalkışmanın anlamı yoktur. Sanırım iktidar bu noktada gereken mesajı almış ve halka rağmen siyaset yapılamayacağını anlamıştır.” dedi.

 

“ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR RUH HALLERİNİ ORTAYA KOYUYOR”

Tuğlu açıklamalarına şöyle devam etti: “Gezi Parkı eyleminin başlamasıyla birlikte alınan yürütmeyi durdurma kararına rağmen çekilmeyen kolluk kuvvetleri, Başbakan Erdoğan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamaları arasındaki çelişkiler nasıl bir ruh hali içinde olduklarını da ortaya koymaktadır. Yapılanlar demokrasiye sığmamakta, toplumun hak ve özgürlüklerine darbe vurulmaktadır. AKP iktidarı yasa, hukuk, kanun, hak ve özgürlükleri tanımamaya devam etmektedir.

 

“ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI ÇOK TALİHSİZCE”

Sayın Başbakan direnişçileri CHP’nin kışkırttığını söyleyerek kendi suçunu bizim üzerimize atmaya çalışmaktadır. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sadece Kadıköy’deki mitingini iptal ederek halkının yanında yer almak için Taksim’e gelmiştir. Bu sadece bizim halkın yanında olma arzumuzdan başka bir şey değildir. Bizim kimseyi kışkırtmak gibi bir politikamız bugüne kadar olmamış, bundan sonrada olmayacaktır. Başbakan “halka rağmen” anlayışıyla gittiği yolda suçu kendisinde aramalıdır. Türk Halkı bunu görebilirken, eğer kendisi fark edemiyorsa söyleyecek söz kalmış demektir.



 

 

Editör: TE Bilişim