Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, halk toplantıları kapsamında Selimpaşalı hemşerileri ile buluştu. Yapılan çalışmalar ve ileriye dönük projeler hakkında bilgiler veren Başkan Işıklar’a özellikle spor kompleksi ve eski düğün salonunun yerine yapılacak olan meydan düzenleme çalışmaları konusunda Selimpaşalılardan büyük destek geldi. Gördüğü ilgi ve destekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Işıklar, Selimpaşa’nın hak ettiği noktaya geleceğinin altını çizdi. Toplantıda Başkan Işıklar’ın yanış sıra Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Meclis Üyeleri, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümün Tuğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İlçe Gençlik ve Kadın Kolları, Oda Başkanları ile vatandaşlar yeraldı.

IŞIKLAR: BİR YERİ EN İYİ ORADA YAŞAYANLAR TANIR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar buradaki konuşmasında, “Belediyelerin söndürülmesinin ardından mahalleler kuruldu. Yerinde ve yerinden yönetimin daha sağlıklı olabilmesi adına mahalle konseylerini kurduk. Hizmetlerin aksamaması için yaptığımız bu çalışma çok yerinde oldu. Bugün bu amacımıza ulaşmış durumdayız. Biliyoruz ki bir yerin sıkıntılarını ve beklentilerini yine en iyi orada oturanlar bilir” dedi.

“HEDEFİMİZE YÜRÜYORUZ”

Plan sürecinin devam etiğini ve özellikle sahil bandında hizmet sektörlerinin gelişmesi adına bir düzenleme yapılması yönünde talepte bulunduklarını da ifade eden Başkan Işıklar, büyük bir din ve kültür turizmine sahip olan bölgenin potansiyelini ortaya çıkartmak, refahı ve mutlu

insanların yaşadığı bir huzur adasını hayata geçirmek için çıktıkları yoldan kimsenin kendilerini döndüremeyeceğinin altını çizdi. Selimpaşa’nın hak ettiği yere geleceğini de söyleyen Işıklar, “adım adım hedefimize yürüyoruz” dedi.

“SPOR KOMPLEKSİNİ YAPACAĞIZ”

Selimpaşa’ya bir spor kompleksi yapacaklarını söyleyen Işıklar, Kadir Has Üniversitesi odaklı konuşmasında “Selimpaşa’nın en değerli yerlerinin verilmesine bugün de karşı değilim. Ancak, oradaki üniversitede bize bunun karşılığını vermeli. Buradaki insanların beklentilerini karşılamalı. Burasının ekonomik ve sosyal hayatına katkıda bulunmasını beklemek hepimizin hakkı. O duvarlar kalkacak, orası büyük bir spor kompleksine dönüşecek. Amfi tiyatrosu, kapalı-açık yüzme havuzu ve kapalı salonu ile halka açık, bizim işleteceğimiz bir tesis olacak” dedi.

MEYDAN DÜZENLEMESİNE BÜYÜK DESTEK

Selimpaşa Mahallesi sakinleri özellikle düğün salonunun yerine yapılacak olan meydan düzenleme projesine alkışlarla büyük destek verdi. Gördüğü destekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Başkan Işıklar, sözlerine şöyle devam etti: “ Merkezine insanı koyarsan belediyenin bir anlamı vardır. Bizim de burada yapmak istediğimiz bu. Oradaki düğün salonu yıkılarak yerine çok güzel bir meydan olacak. Hemen üst tarafındaki ve sit alanı olduğu için traşlayamadığımız alanı da kademeli şekilde düzenleyerek keyifli bir dinlenme alanı, park haline dönüştüreceğiz. O atıl ve Selimpaşa’ya yakışmayan görüntüye son vererek daha modern ve yaşanabilir mekânlar yapacağız.

 

Editör: TE Bilişim