Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Silivri Şube Başkanı Nurullah Arıkan görevinden istifa ettiğini açıkladı. Arıkan ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve Asena Teşkilat Başkanı Seda Konakçı da görevlerinden istifa etti.

İstifanın sebebi olarak Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım'ın yönetim anlayışı ile ilgili olarak ortaya çıkan anlaşmazlıklar olduğu konuşuluyor.

Kısa bir süre önce 3. Bölge Sorumlusu Şuayyip Gülümser'in aynı gerekçelerle istifa etmesinin ardından birer birer  Başakşehir Ülkü Ocakları Başkanı Servet Ayhan, Küçükçekmece Ülkü Ocakları Başkanı Sefer Turgut, Büyükçekmece Ülkü Ocakları Başkanı Sercan Altomruk, Bahçelievler Ülkü Ocakları Başkanı Mücahit Kömürcü, Esenyurt Ülkü Ocakları Başkanı Veysel Ekinci, Avcılar ve Çatalca Ülkü Ocakları yöneticileri de istifa etmişlerdi.

Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Nurullah Arıkan'ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şu şekilde: 

Ülkücü hareketin anonim değerlerinden aldığım feyz, ailemden aldığım terbiye, milletimize karşı duyduğum sorumlulukla üstlenmiş olduğum Silivri Ülkü Ocakları Başkanlığı vazifesinden istifamı ; muhterem ülküdaşlarıma, dostlarıma ve hemşerilerime saygılarımla bildiririm.


Şunu ifade etmek isterim ki bizimkisi ne heves nede her an hesap peşinde olmaktır ancak kara sevdadır. Mücadele azmimi vazife bilincimle birleştirerek hizmet ettiğime inanıyorum. Vazifem süresince ilgilerini ve desteklerini esirgemeyen ocak yönetimime tüm ülküdaşlarıma, dostlarıma ve hemşerilerime şükranla hürmetlerimi sunarım.

Editör: TE Bilişim