Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, milletvekili adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile birlikte Ankara'ya giderek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Tuğlu, yasal istifa sürecinin son günü olan bugün istifasını resmen il başkanlığına iletti.

Parti içi genelgede prensip kararı olarak olan istifa süreci olan 25 Aralık 2014 tarihinde istifasını vermeyen ancak Kılıçdaroğlu ile görüştükten sonra yasal istifa sürecinin son günü olan bugün istifa eden Tuğlu, resmen aday adayı konumuna geldi.

YENİ YÖNETİM ATANABİLİR

CHP Silivri İlçe Örgütü'nde ilçe başkanlığı görevinin boşalması üzerine tüzük gereği mevcut ilçe yönetimi toplanarak kendi aralarında bir ilçe başkanı belirleyecek. Ancak daha önce meydana gelen istifalarla birlikte yönetim kurulu üyesi sayısı azaldığı için genel merkez tarafından partiyi seçime götürmek üzere yeni bir ilçe başkanı ve ilçe yönetimi atanma ihtimali de bulunuyor.

IŞIKLAR: HAYIRLI OLSUN

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuyla ilgili olarak supersilivri.com'a yaptıüı değerlendirmede; Mümin Bey milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. bu konuyu geçen hafta birlikte giderek Sayın Genel Başkanımız'a da danışmıştık. Mümin Bey'in milletvekili seçilmesini gerçekten çok isterim" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim