Silivri Muhtarlar Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 12. Olağan Kongresiyle İlçe Başkanı olarak bayrağı devralan Berker Esen ve İlçe Yönetim Kurulunu ziyaret etti.
Silivrili Muhtarlar Dernek Başkanı Muharrem Eren ile, CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen ve Yönetim Kuruluyla bir araya gelerek hem hayırlı olsun ziyaretinde bulundular hem de Silivri’nin sorunlarını masaya yatırdılar. Parti binasında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Esen, Silivrili muhtarları “Demokrasimizin temel taşları kıymetli muhtarlarım hepiniz hoş geldiniz” diyerek karşıladı.


“Çözümün Adı Ortak Masa “


İlçe Başkanı Berker Esen, muhtarlarla gerçekleştirdiği sohbette “Biz bu yola çıkarken partimiz için olduğu kadar Silivri’miz içinde projeler ürettik. Şimdi bunları hayata geçirmek için birlikte sizlerle birlikte çalışacağız” diyerek mahallelerin sorunlarını çözmek için hayata geçirecekleri ortak masa projesinden bahsetti. Başkan Esen “Kuracağımız ortak masa ile mahallelerimizin sorunlarını konuşmak ve çözüm üretmek için muhtarlarımızla el ele vererek kalıcı çözümler üreteceğiz. İBB ile mahallelerimiz arasında bir köprü olacağız” diye belirtti.


“Köylerin Su Sorunu İçin Ekrem Başkanımızla Görüşeceğim”


Esen, muhtarların dile getirdiği köylerdeki su fiyatlarına İSKİ’nin yaptığı zam hakkında “Biliyorsunuz bu konu İBB Meclisinde de gündeme geldi. Birkaç sene önce iktidar bizim köyümüzü, kırsalımızı mahalle kabul edip, şehirle aynı statüye oturttu. Biz o dönemde de bunun kabul edilemez bir durum olduğunu belirttik ilerleyen dönemde doğacak sıkıntıları CHP olarak defalarca dile getirdik ama dinletemedik. İşte şimdi görüyoruz ki şehirde havuzunu dolduran vatandaşımızla köyde tarlasını sulayan üretim yaparak vatandaşımız aynı tarifeden fiyatlandırılıyor. Sağ olsun Ekrem İmamoğlu Başkanımız bu sorunun çözümü için çalışacağını defalarca dile getirdi. Siz kıymetli muhtarlarım huzurunda bir kez de ben söz veriyorum bu konunun takipçisi olacağım. Çözüm için İBB Başkanımız Sayın İmamoğlu ile tekrar görüşeceğim” şeklinde konuştu.


“Gurur Duyduk”


Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren “sizi kazandığınız kongre ve Türkiye’nin En Genç İlçe Başkanı olduğunuz için kutlarım başkanım” diyerek tebrik ettiği İlçe Başkanı Esen’e “Bu genç yaşınızda çok büyük bir iş başardınız tüm gençlere umut oldunuz. İnşallah gençliğinizin verdiği bu heyecanla birlikte Silivri’miz için güzel işler başarırsınız” diyerek temennilerde bulundu.

Editör: TE Bilişim