Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Silivri ziyareti kapsamında partilileriyle de biraraya geldi. İlçe Başkanı Mümin Tuğlu ve partilileri tarafından büyük coşku ve sevgiyle karşılanan İnce buradaki konuşmasında AKP’yi sert bir dille eleştirerek, “Türkiye soyuluyor. Kaynakları israf edilip 91 yıllık kazanımları örseleniyor. Derdimiz çok büyük!” dedi.  Ziyarette CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Meclis Üyeleri, muhtarlar, oda başkanları ve partililer yer aldı.

 

TUĞLU: SİZİNLE GURUR DUYUYORUZ

Ziyarette ilk olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, meslektaş olmalarından dolayı İnce ile ayrıca gurur duyduğunu ifade ederken, “Milletvekillerimizin hepsi bizler için çok önemli ve değerli. Ancak partimizin yurtdışında sesini çok daha fazla duyurmasında büyük paya sahip olan Sayın İnce’ye özellikle hoş geldiniz demek istiyorum. Sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

 

İNCE: KAÇAK SARAYLARI KONUŞMAK VARKEN…

Tuğlu’nun ardından söz alan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP’yi hedef alan açıklamalarında, “Bizim bugün ayakkabı kutularındaki paraları, kaçak sarayları, hırsızlıkları konuşmamız gerekirken, 16 yaşındaki çocuğun ifadelerini özgür biçimde ifade edebilme hakkını kullanmasından dolayı tutuklanmasını, Küba’ya cami yapılmasını, Türkçe ile felsefe yapılıp yapılamayacağını konuşuyoruz” dedi.

 

“2,5 YILDA NE DEĞİŞTİ?”

İnce daha sonra konuşmasına şöyle devam etti: “ Sayın Cumhurbaşkan, çıkmış, Türkçe ile bilim ve felsefe yapılamayacağını söylüyor. Bundan 2,5 yıl önce bunu söyleyenin ırkçı olacağını ifade ediyordu. Şimdi ne değişti de kendisi bunları söylemeye başladı? Demek ki konuşma metinlerini yazanlar değişti. Zaten onun önündeki ekran olmasa konuşamaz bile.

 

“ERDOĞAN’IN DA TERÖRDEN YARGILANMASI GEREKİYOR”

Çıkmış şimdi cemaate ‘Terör Örgütü’ diyor. Zamanında, “Ne istediler de vermedik’ diyen de sen değil misin? Şimdi cemaat senin tabirinle terör örgütü ile, onlarla işbirliği yaptığın için senin de yargılanman gerekiyor. Bugün bu örgütlerle işbirliği yapanlar nasıl yargılanıyorlarsa.

 

“MADEM PARALARI POLİS KOYDU KUTULARA…”

Yok, efendim o paraları kutulara polis koymuş, odalara kazaları birileri koymuş. Diyelim o paralar polis tarafından yerleştirildi ve bu bir komplo. Peki, o paralar neden polise ya da hazineye geri verilme dide sahiplerine faiziyle teslim edildi.

 

“DİNLEYEN DE HIRSIZLARDA YARGILANSIN”

Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp, “Efendin Tübitak kriptolu telefonları bize verdi sonra da dinlediler” demekte. Demek ki o paraları sıfırlama muhabbetleri doğru. Ben dinlemeye de karşıyım. Diyorum ki, dinleyenlerde, çalanlar da ayrı ayrı yargılansın o zaman.

 

“BELEDİYENİZE SAHİP ÇIKIN”

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce, parti içi mesajlarda verdiği konuşmasında, “sokakta belediyeyi, milletvekilini, partiyi eleştirmeyin. Gelin burada, aile içinde konuşun. Belediyenize sahip çıkın. Kaybedince değerini anlarsınız. O nedenle çok çalışmalıyız. Sandığa gitmeyenler oy verse bu beladan kurtuluruz. Silivri gibi yüz akı bir çok yer var. Buraları da kaybetmeyelim” dedi.

 

“BİZ NE PARTİLER GÖRDÜK!”

İnce konuşmasına, “Geçmişte biz ne partiler gördük. Şimdi bakın bir genel merkezleri dahi yok. Ama CHP bir çınar gibi dün ve bugün nasıl varsa, yarında varlığını sürdürecektir. Bir gün herkes CHP’li olacak” sözleriyle son verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim