2009 ila 2019 yılları arasında Silivri Belediye Başkanlığı görevinde bulunan CHP’li Özcan Işıklar’ın; 2015 yılında kendisine, dönemin İmar Müdürü Deniz Bayraktar’a ve oğlu Serim Sencer Işıklar’a ait özel araçların depolarını belediye hesabından doldurttukları ortaya çıkmış ve bu konu uzunca bir süre kamuoyunu meşgul etmişti.

O dönem Işıklar tarafından kullanılan 34 ZLG 34 plakalı Audi marka şahsi araç ile oğlu Serim Sencer Işıklar tarafından kullanılan 34 SRM 71 plakalı özel araca ve yine Silivri Belediyesi eski İmar Müdürü Deniz Bayraktar’a ait özel araca belediye hesabından benzin doldurulması hem yerel basında hem de ulusal basında yankı uyandırmıştı.

BENİM HABERİM YOK DEMİŞTİ

Hatırlanacağı gibi olayın kamuoyuna yansımasından sonra Silivri Kaymakamlığı tarafından yürütülen inceleme kapsamında kaymakamlığa resmi cevap veren Işıklar; kendi özel aracı için o dönemki makam şoförünü, oğlunun aracı için de yine oğlu Serim Sencer Işıklar’ı suçlamış ve araçlara resmi belediye hesabı üzerinden doldurulan benzinlerden haberinin olmadığını belirtmişti.

BAKANLIK İNCELEMESİ SONUÇLANDI

Olaydan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili olarak 4483 Sayılı kanun kapsamında yürütülen ön inceleme sonuçlandı. Müfettişler "usulsüzlük vardır" şeklinde rapor düzenledi. Dönemin belediye başkanı Özcan Işıklar ve Silivri Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Güneş hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından soruşturma izni verilerek dosya Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Işıklar ve Güneş hakkında önümüzdeki günlerde Silivri Adliyesi’nde ceza davası açılması bekleniyor.

GÜNEŞ: “ZORLA İMZALATTILAR”

Öte yandan olayla ilgili olarak hakkında soruşturma izni verilen Silivri Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Ahmet Güneş’in de Işıklar’ı suçlayarak yakın çevresine konuyla ilgili evrakları kendisine baskı yaparak imzalattıklarını ve Işıklar döneminde belediyedeki birçok birim müdürüne bu şekilde imzalar attırıldığını söylediği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim